08 / 07 / 2024

Sözleşmeli personelin kadro bekleyişinde kritik detay! 28 Kasım’dan önce işe başlayanlar…

Sözleşmeli personelin kadro bekleyişinde kritik detay! 28 Kasım’dan önce işe başlayanlar…

Kamuda görev yapan 460 bine yakın sözleşmelinin kadroya geçişinde ayrıntılar tek tek belli olmaya başladı. İşte detaylar!



4B'li personel, mahalli idareler personeli, teşkilat kanunlarına göre çalışan sözleşmeli personel, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, müezzin, vekil imam hatip ve kayyımlar ile vekil, ebe ve hemşireler memur kadrosuna geçebilirler. İstihdam edilen sözleşmeli personelden aynı kurumda 3 senelik çalışma süresini dolduranlar bu sürenin bitiminden itibaren 30 gün içerisinde talepte bulunmaları durumunda bulundukları yerde aynı unvanlı memur kadrolarına atacak. Nakil için 4 yıl şartı aranmaktadır.

Memur kadrosuna atanan aynı yerde en az 1 sene daha görev zorunluluğu bulunmaktadır. Bulundukları pozisyon ile aynı unvanlı memur kadrosu olmayanların atanacağı kadrolar Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek.

YENİ BAŞLAYAN SÖZLEŞMELİLER

Kamuda yeni işe başlayacak olan sözleşmeli personeller 3 + 1 modeline tabi olacak. Sözleşmeli personel, 3 yıl görev yaptıktan hemen sonra memur kadrolarına atanabilecek. Atandıktan sonra ise bir sene süre ile kurum içi ya da kurumlar arası nakil yasağına tabi tutulacak.

Böylece sözleşmeli personelin artık kadro problemi ortadan kalkmış olacak. Yasal düzenlemeden sonra mahalli idareler de işe girecek olan sözleşmeli personellerin de 3+1 modeli uygulanacak. Yurt dışı teşkilatlarında bu fıkra çerçevesinde istihdam edilecek sözleşmeli personelin hizmet sözleşmesi süreleri, zorunlu durumlarda mali yılla sınırlı kalma şartı aranmadan Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek.

YENİ MALİ, SOSYAL HAKLAR NELERDİR?

Memur kadrolarına atanan kişiler, atandıkları kadronun mali ve sosyal haklarına göreve başladığı tarihi takip eden sürenin aybaşından itibaren hak kazanıp, önceki pozisyonlarında aldıkları mali ve sosyal haklarda herhangi bir mahsuplaşma yapılmayacak. Bu bağlamda memur kadrolarına atananlara iş sonu tazminatı yatırılmayacak.

60 GÜNDE ATAMALAR GERÇEKLEŞECEK!

İl özel idaresi, belediye ve bağlı kuruluşlarıyla mahalli idare birliklerinde çalışan, genel kriterleri barındıran sözleşmeli personel olarak çalıştırılmalarına esas alınan memur kadrosuna geçme işlemi yapılacak.

Yazılı olarak başvurusunu yapmış olanlar ya da yapacaklar, bu madde yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 60 gün içinde kurumları tarafından atanacak. Belediye Kanunu'nda yapılan değişiklikle mahalli idarelerde çalışan sözleşmeli personelin atanması da KPSS ile gerçekleşecek.

2023 bekçi alımı ne zaman? 1250 çarşı ve mahalle bekçi alımı başladı mı? İşte bekçi alımı başvuru şartları!

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır? Hisseli tapuda hisse devri nasıl yapılır?

Akbank’tan 20,000 TL’ye kadar faizsiz destek! Başvurmayan başını taşlara vurur!


Geri Dön