Ekonomi

Sterlin çakıldı! Sterline bakanların tansiyonu düşecek

Bugün sterlin kurunun kaç TL olduğu merak ediliyor. Sterlin kuru 31 Ağustos 2022 Çarşamba günü resmen çakıldı. Sterlini görenlerin tansiyonu düşecek. Peki bugün sterlin kaç TL? Sterlin ne kadar? İşte son dakika sterlin kuru... Bugün sterlin fiyatları resmen çakıldı

En az dolar ve euro kuru kadar sterlin fiyatları da milyonlarca kişi tarafından merak edip araştırıyor.Bugün sterlin fiyatları resmen çakıldı. Sterlin diğer para birimleri karşısında değer kaybederken vatandaşlar sterlinin bugün ne kadar olduğunu merak ediyor.

Peki sterlin bugün ne kadar? Sterlin kuru kaç TL? Sterlin fiyatı bugün kaç lira? İşte son dakika 31 Ağustos 2022 sterlin kuru fiyatları...

STERLİN ÇAKILDI...

Sterlin fiyatı dün sabahın ilk saatlerinde yüzde 0,10 değer kazanarak alış fiyatı 21,28 TL, satış fiyatı ise 21,30 TL seviyesinde işlem gördü.

Bugün ise sterlin fiyatı aşağı yönlü hareket ederek resmen çakıldı.

Sterlin fiyatı bugün lış fiyatı 21,18 TL iken, 1 sterlin satış fiyatı 21,29 TL seviyesinde işlem görüyor. Sterlin yönünü aşağı çevirerek hızla düşmeye devam ediyor.

Peki sterlin piyasasında neler oluyor? Sterlin neden değer kaybediyor? Sterlin kurunda neler oluyor? İşte sterlinde son dakika gelişmeleri...

Sterlin fiyatları sert düşerken tüm gözler sterline çevrildi. Peki sterlin piyasasında neler oluyor?

STERLİNDE NELER OLUYOR?

Euro sterlin karşısında bugün değer kazandı. Avrupa Birliği'nin (AB) enerji maliyetlerindeki artışı düşürmek için kısa vadede müdahaleye hazırlandığının altını çizen Halpenny, Avrupa Merkez Bankası'nın  bu ay rekor bir faiz artırımı yapacağı beklentilerinin de euroya, sterlin karşısında değer kazandıracağını aktardı.

Halpenny, euro/sterlin paritesinin önümüzdeki haftalarda 0,88 seviyesine kadar yükseleceğini söylüyor. Parite bu sabah 0,859 seviyesinden işlem gördü.

Eylül ayında FED faiz kararı açıklanacak. Tüm piyasaların gözü eylül ayında açıklanacak olan Fed faiz kararında. Kararın açıklanması ile döviz kurlarının yönü belli olacak. Dolar kuru diğer gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kazadı. Fed Başkanı Jerome Powell eylül ayında açıklayacağı faiz kararını artıracağı bekleniyor. Bu karar sonrasında dolar kurunun değerinin artması bekleniyor.

Euro sterlin karşısında değer kazandı! Euro önümüzdeki hafta böyle olacak! Çabuk bakın

Sterlin bugün ne kadar? 30 Ağustos 2022 sterlin fiyatı