12 / 05 / 2024

Tam 10 milyon kişinin borcu silinecek! Bu listede siz de var mısınız? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Tam 10 milyon kişinin borcu silinecek! Bu listede siz de var mısınız? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışı sonrası genel kurulun ilk gündem maddelerinden olacak olan yasa teklifi ile 2 bin Türk Lirası’nın altındaki borçları içine alan yaklaşık 10 milyon icra dosyası tasfiye edilmiş olacak. İşte detaylar…



15 AĞUSTOS ÖNCESİNİ İÇİNE ALACAK

Gerçekleştirilen çalışmaya göre, 15 Ağustos 2022 gününden önce icra takibi başlatılmış olan 2 bin lira ve altındaki alacaklar gider kanıtlanarak vergiden düşürülebilecek ve bu şekilde tasfiyeleri sağlanmış olacak.

Düzenlemenin kapsamı dahilinde, gerçek kişilerin varlık yönetim şirketleri ve işletme açısından yapılan hesabına göre defter tutan şirket ya da kurumlara olan borçları olmuş olacak.

Yasa değişikliğinin TBMM'de kabulü ve Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra icra takibindeki 2 bin liraya kadar olan bireysel borçları devlet üstlenecek. Bu şekilde icra takibine konu yaklaşık 10 milyon dosya temizlenmiş olacak ve yaklaşık 5, 5 milyon vatandaş icra takibinden kurtulmuş olacak. Düzenleme kapsamı dahilinde vatandaşların 30 milyar Türk Lirası’na yakın icra borç yükünden kurtulması öngörülüyor.

Tam 10 milyon kişinin borcu silinecek! Bu listede siz de var mısınız? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Bosch derin dondurucularda büyük kampanya! Evlenecekler ve kadınlar buraya! 6 Eylül 2022 derin dondurucu fiyat listesi

Enflasyon 24 yılın zirvesini gördü! Peki veriler ne anlam ifade ediyor?

iPhone 12’ye A101’den flaş kampanya! Bu fiyata iPhone 12 bir daha bulunmaz! 6 Eylül 2022 fiyat listesi…

CarrefourSA’da çamaşır makinelerinde yüzde 30’a varan indirim! Samsung, LG, Hoveer, Altus… 6 Eylül 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön