Tapuda personel atama ve yer değiştirme esaslarında düzenleme!
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavı sonucunda tercihleri doğrultusunda ya da kura ile atanan personel, atandığı birimde iki yıl görev yapmadan isteğe veya mazerete bağlı atama isteğinde bulunamayacak.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı.
Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Buna göre, mazerete bağlı atamalara ilişkin maddede yapılan düzenlemeyle, görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavı sonucunda tercihleri doğrultusunda ya da kura ile atanan personel, atandığı birimde iki yıl görev yapmadan isteğe veya mazerete bağlı atama isteğinde bulunamayacak.
Aile birliği mazeretine bağlı atama talepleri, her yıl Ocak, Nisan ve Ağustos aylarının 15'ine kadar Genel Müdürlük otomasyon sisteminden yapılacak. Durumu uygun olanların atamaları takip eden ayın 15'ine kadar gerçekleştirilecek.
Hizmet bölgelerinde zorunlu çalışma yükümlülüğü ve fiili hizmet süresi ise birinci bölgede 6 yıl şeklinde düzenlendi.
Yeni düzenleme kapsamında Genel Müdürlük taşra teşkilatında bölge müdür yardımcısı, şube müdürü, tapu müdürü ve kadastro müdürü unvanında görev yapan personel ile tapu sicil müdür yardımcısı ve kadastro müdür yardımcısı unvanında görevde bulunan personel, aynı hizmet alanında ve aynı unvanda toplam 6 yıl görevde kalabilecek.
Hizmet süresini tamamlayanların talepleri doğrultusunda, talepte bulunmayanların ise resen hizmet alanında değişiklik yapılabilecek.
Bölge Müdürlükleri ve Kadastro Müdürlüklerinde mühendis ve kontrol mühendisi unvanlarında görev yapan personel de aynı hizmet biriminde toplam 10 yıl görevde bulunabilecek. Bu süreyi dolduranların istekleri doğrultusunda, talepte bulunmayanların resen hizmet birimi değiştirilebilecek.
Genel Müdürlük taşra teşkilatında görevde bulunan diğer personel, büyükşehirlerin il merkezleri ile aynı hizmet bölgesinde bulunan birimlerinde 10 yıl, büyükşehirlerin diğer ilçeleri ile büyükşehirler dışındaki il ve ilçelerde olan hizmet birimlerinde 15 yıl görev yapabilecek. Hizmet süresini tamamlayanların talepleri doğrultusunda, talepte bulunmayanların resen hizmet biriminde değişiklik yapılabilecek.
Yer Değiştirme Kurulunun kararı ve Genel Müdür onayı ile bu süre uzatılabilecek veya personel temininde zorluk çekilen birimlerde görev yapan personel kapsam dışına alınabilecek.
Hizmet birimi, hizmet alanı veya hizmet bölgesinde zorunlu çalışma süresini doldurmaları sebebi ile yer değiştirmesi gerekli bulunanlardan, emekli aylığı bağlanma şartlarını kazanmış olanlar ile bir sonraki yıl kazanacak olanlar, emekli olacaklarına dair en geç son başvuru tarihine kadar talepte bulunmaları ve idari yönden bir sakınca görülmemesi durumunda bir sonraki atama dönemini geçmemek şartıyla emekli olacakları tarihe kadar bulundukları hizmet biriminde görev yapabilecek.
İlgilinin emeklilik talebinden vazgeçmesi veya dilekçede belirtilen tarihte emekliye ayrılmaması durumunda Genel Müdürlükçe uygun görülen bir birime resen ataması gerçekleştirilebilecek.
Hizmet birimi değiştirilen mühendis ve kontrol mühendisi unvanlı personel ile hizmet birimi değiştirilen personeller atandığı hizmet birimlerinde on yıl görev yapması durumunda eski hizmet birimine aynı unvanla tekrar ataması yapılabilecek.
Genel Müdürlükçe belirlenen norm kadroya göre birimlerdeki norm kadro fazlası personelin, öncelikle talepleri doğrultusunda, aksi takdirde birim hizmeti en fazla olan personelden başlamak üzere ihtiyaç duyulan birimlere atanabilecek.