15 / 05 / 2024

Yüzde 25 zam Meclis'ten geçti! TBMM, memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam kanununu kabul etti!

Yüzde 25 zam Meclis'ten geçti! TBMM, memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam kanununu kabul etti!

TBMM Genel Kurulu, en düşük memur maaşlarının 22 bin 17 liraya çıkarılmasını ve emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasını içeren kanun teklifinin birinci bölümünü kabul etti. Teklif, aynı zamanda bazı vergilerde artış öngörüyor.



Teklifin birinci bölümünde yapılan görüşmelerde, milletvekilleri çeşitli konularda görüşlerini dile getirdi. Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki, Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden geçen süreye dikkat çekerek, deprem bölgelerindeki sorunların hâlâ çözülmediğini iddia etti. Saki, kanun teklifinin bazı maddelerinde deprem bölgesinin "inşaat alanı" olarak ele alındığını ileri sürdü. İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş ise depremzedelerin yaşadığı mağduriyetin sürdüğünü ve çözüm beklediklerini vurguladı. Okulların açılmasıyla birlikte depremzedelerin barınma sorununun yeniden gündeme geleceğini belirten Karakaş, yetkililere bu konuda sorduğu sorulara yanıt alamadığını ifade etti.

Yüzde 25 zam Meclis ten geçti! TBMM, memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam kanununu kabul etti!

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ise kanun teklifinin aceleyle Genel Kurul'a getirildiğini ve Anayasa'ya uygunluk yönünden incelenmediğini savundu. Özellikle teklifin 10. maddesinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na deprem bölgelerinde sanayi alanı tespit etme yetkisi verdiğini belirten Kış, bu kararın tarım arazileri ve fay hatlarına yakın bölgeleri olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti. Kış, yeni sanayi alanlarının belirlenmesi sürecinde diğer kurumların görüşlerinin alınması gerektiğini vurguladı ve kanun teklifini bu haliyle reddettiklerini ifade etti.

İş Bankası'ndan son dakika kampanyası! Son 17 gün!
IMF küresel ekonomi için 'karışık bir tablo' çiziyor!
Bankalar emekli promosyon yarışında birbirine girdi, o banka zirveye fırladı!

Geri Dön