05 / 05 / 2024

Temmuz ayı enflasyon oranı açıklandı mı? Temmuz ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Temmuz ayı enflasyon oranı açıklandı mı? Temmuz ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Temmuz ayı enflasyon oranları gündemde yer alıyor. İşte Temmuz ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? yanıtı!



TEMMUZ AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI?

TÜİK , Temmuz ayı enflasyon rakamları büyük bir ilgi ile bekleniyor. Ağustos ayına artık sayılı günler kala, gözler pek çok alanı etkileyecek olan Temmuz ayı enflasyon oranlarına çevrildi.

TEMMUZ AYI ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Temmuz ayı enflasyon oranı 3 Ağustos saat 10:00’da açıklanması bekleniyor.

2022 TEMMUZ AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ!

2022 yılı Temmuz ayı Piyasa Katılımcıları Anketi, yapıldı. Anket, reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 48 katılımcı tarafından yanıtlandı ve sonuçlar katılımcıların yanıtları doğrultusunda değerlendirildi.

Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu yani TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 64,59 iken bu anket döneminde yüzde 69,94 kadar gelmişti. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 37,91 iken, bu anket döneminde yüzde 40,23 rakamını bulmuştu. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 22,04 ve yüzde 24,27 olarak gerçekleşti.

HAZİRAN AYINDA ENFLASYON ORANI NE KADARDI, HAZİRAN AYINDA NE OLMUŞTU?

2022 Temmuz enflasyon oranlarının açıklanmasını beklenirken, bir önceki ayın da oranları merak edilmeye başlandı. Türkiye İstatistik Kurumu yani TÜİK, 2022 yılı Haziran ayı enflasyon rakamlarını yine ayın ilk haftasında açıklamıştı. Açıklanan bu verilere göre, tüketici fiyat endeksinde (TÜFE) Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 4,95 civarındaydı, bir önceki yılın Aralık ayına göre de yüzde 42,35 iken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 78,62 seviyelerine dayanmıştı ve on iki aylık ortalamalara yani bu oranlara göre de yüzde 44,54 artış gerçekleşti.

Benzin ne kadar oldu? 26 Temmuz benzin litre fiyatı kaç TL? 26 Temmuz 2022 akaryakıt fiyatları!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 26 Temmuz Salı 22 ayar bilezik kaç TL?

Altın bugün ne kadar? 26 Temmuz gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön