21 / 05 / 2024

THY, 2023'ün ilk çeyreğinde 233 milyon dolar net kar etti! 

THY, 2023'ün ilk çeyreğinde 233 milyon dolar net kar etti! 

THY'nin 2023'ün ilk çeyreğinde 233 milyon dolar net kar ettiği açıklandı. İşte şirket tarafından paylaşılan o rakamlar...



2023 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşen gelirin THY tarihinde bir ilk olduğunun altı çizilen son dakika açıklamasında "Ortaklığımızın 2023 yılının ilk çeyreğindeki toplam gelirleri 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 43 yükselerek 4,4 milyar dolar oldu ve THY tarihinin en yüksek ilk çeyrek geliri olarak kaydedildi" denildi ve toplam gelirin yüzde 84’ünü oluşturan yolcu gelirlerinin, söz konusu çeyrekte 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 83 artarak, 3,6 milyar doların üzerinde gerçekleştiği aktarıldı. 

THY'nin uçak filosuna ait verilere de yer verilen açıklamada "THY, 2023 yılının ilk çeyreğinde dünyanın en genç ve modernleri arasında yer alan filosunu geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 10 büyüterek, 411 uçağa ulaştırdı. Yüzde 10 artışla 41 bini aşan iş gücü ile iç hatlarda yüzde 80,1, dış hatlarda ise yüzde 81,4 doluluk oranıyla toplamda 17 milyonun üzerinde yolcu taşıdı" denilerek, güçlü gelir artışı sonucunda ortaklığın nakit yaratma potansiyelini belirten FAVKÖK (Faiz, vergi, amortisman ve kira öncesi kar – EBITDAR) yaklaşık 770 milyon USD olarak belirlendi.

THY, 2023 ün ilk çeyreğinde 233 milyon dolar net kar etti! 

Uluslararası havacılık örgütlerine göre THY'nin, Avrupa'nın en çok noktaya uçan hava yolu şirketi olduğu da vurgulanan açıklamada, "Global hava yolu veri sağlayıcısı OAG’nin yayımladığı verilere göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde küresel dış hat hava yolcu kapasitesi 2019 yılının yüzde 19 gerisinde kalırken THY, 2019 yılı dış hat kapasitesinin yüzde 26 üzerine çıkarak sektörün önde gelen hava yollarından oldu" ifadeleri kullanıldı. 

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütünün (Eurocontrol) verilerine göre son üç senedir Avrupa’nın en fazla uçan network taşıyıcısı olan THY, 2023'ün  ilk çeyreğinde de dünyanın en çok uluslararası uçuş sayısı sunan network hava yolu olarak küresel çapta dikkati çekici bir yükseliş kaydetti. 

THY'nin gelecek senelere ilişkin hedeflerinin de aktarıldığı açıklamada, "Son yirmi senede kapasite, yolcu sayısı ve karlılıkta sektör ortalamasının üzerinde büyüme göstererek, ülkemizin ekonomi ve istihdamına önemli katkılar sağlayan THY, yükseliş trendini istikrarlı bir şekilde sürdürmek için yol haritası kabul ettiği 2033 yılı stratejisini hazırladı" ifadeleri yer aldı ve "THY'nin, filo ve yolcu sayısını 2 katına çıkarmanın yanında yolcu deneyiminde mükemmelleşme, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik kapsamında hedefler koyarak sektöre yön vermeyi sürdürmekteki kararlılığını gösterdiğine dikkat çekildi. 

THY, 2023 ün ilk çeyreğinde 233 milyon dolar net kar etti! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra THY'nin yaptığı çalışma ve yardım faaliyetlerine de yer verilen açıklamada, "THY, ülkemizin bayrak taşıyıcı hava yolu olmasının getirdiği sorumluluk ve bilinçle Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından tüm imkanlarını seferber ederek, şubat ve mart aylarında 433 bin vatandaşımız ile arama-kurtarma ve yardım ekiplerini bölgeye ulaştırdı, 430 bin vatandaşımızın tahliyesini gerçekleştirdi ve 29 bin tondan fazla yardım malzemesini afet bölgelerine gönderdi" denilerek, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına 2 milyar TL nakdi bağışta bulunulduğuna, 1.000 adet konutun inşası için gereken desteği sağlamayı ve depremden etkilenen 1000 aileden 1000 personel istihdam etmeyi taahhüt ettiğine vurgu yapıldı. 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 485 bin başvuru geldi!

Mayıs ayı aile destek ödemeleri ne zaman, hangi gün hesaplara yatacak? 1250 TL'ye okkalı zam gelecek mi?

Fed faizleri 25 baz puan artırdı! Altın fiyatları ve döviz kurları yükselişe geçti!

Kamu işçilerine toplu sözleşmede tarih verildi! Kamu işçilerinin maaşı ne kadar olacak? Bu rakamlara şimdi göz atın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön