30 / 06 / 2024

TL mevduatları yükselerek dövizi geride bıraktı! 

TL mevduatları yükselerek dövizi geride bıraktı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından bugün açıklanan istatistiklere göre yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatları, TL mevduatlarının gerisinde kaldı. 



DÖVİZ MEVDUATLARI GERİLEDİ!

Döviz mevzutları Temmuz 2022 yılından sonra ilk kez 201,4 milyar dolara kadar geriledi. 2021 Aralık ayında 238 milyar dolar ile rekor seviyeye çıkan döviz mevduatları bir yıl içinde 37 milyar dolar düşüş gösterdi.

Toplam mevduatlar içinde bireysellerin döviz mevduatları 120,4 milyar dolar iken, tüzel kişilerin döviz mevduatları ise 81 milyar dolar olarak kayıt altına alındı.

TL mevduatları yükselerek dövizi geride bıraktı! 

TL MEVDUATLARI YÜKSELEREK DÖVİZİ GERİDE BIRAKTI!

TL mevduatlar, son hafta itibariyle yükselişe geçerek 4 trilyon 244 milyar TL oldu. Mecvdutlar içinde TL'nin payı yüzde 53'e yükseldi. 2021 Aralık ayında  dövizin payı yüzde 62 ile rekor seviyeye ulaşmıştı.  Son hafta itibariyle dövizin toplam mevduat içindeki payı yüzde 47’ye kadar geriledi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön