02 / 05 / 2024

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim kampanyasında arsalara 67 bin, iş yerlerine 20 bin başvuru geldi!

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim kampanyasında arsalara 67 bin, iş yerlerine 20 bin başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim kampanyası çerçevesinde son dakika gelişmelerini paylaştı ve "Arsa için başvuran vatandaşımızın sayısı 67 bine, ilk iş yeri için başvuru sayısı da 20 bine ulaştı." açıklamasında bulundu.



TOKİ ARSA SATIŞINDA YÜZDE 40-50'YE VARAN SÜBVANSİYON 

Şehirlere ve ilçelere göre arsa fiyatlarının sorulması üzerine Bakan Kurum, "Tabii ki hepsi farklı. Haritada bütün arsaları yerleriyle birlikte işledik. Arsa değerlemelerinden biz aynı konutta olduğu gibi arsada da yüzde 40-50'ye varan sübvansiyon sağlıyoruz ve bir taraftan da altyapısını yapıyoruz" yanıtını veren Murat Kurum, şşu an çalışılan 350 milyon metrekare arasa üzerinde yapılan değerlemelerle beraber arsa fiyatlarının da belirleneceğinin altını çizdi. 

'Arsa taksitleri sabit mi olacak yoksa örneğin konutta olduğu gibi memur maaş artışına endeksli bir 6 aylık periyotlarla artan bir taksit tutarı mı olacak?' sorusunu da yanıtlayan Kurum, sabit olacağına dikkat çekerek, bugün açıklanan fiyatların 10 sene süreç içerisinde geçerli olacağını belirtti. 

"Faizsiz bir şekilde vatandaşlarımız ödeyecekler, ister yıllık isterse aylık tercih edebilecekler. Peşinatlarını ödedikten sonra kalan 108 ay vade oluyor ki bir yıl sonra başlayacak ilk taksit veya aylar itibarıyla de yapabilir" diyerek soruya verdiği yanıtı sürdüren Kurum, vatandaşların faizsiz olarak sabit taksitle arsa bedellerini ödeyebileceğine dikkat çekti. 

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim kampanyasında arsalara 67 bin, iş yerlerine 20 bin başvuru geldi!

Bakan Kurum, konutta olduğu gibi arsa başvuruları için gençlere, emeklilere ya da farklı toplumsal kesimlere ayrı bir kontenjan ayrılıp ayrılmadığı ile ilgili soruyu da yanıtladı ve "7,5 milyon başvuruya baktığınızda aslında neredeyse yüzde 30'unu gençlerimiz yapmış, yani 2 milyonu aştı gençlerimizin başvurusu" diyerek burada özel bir kontenjan ayrılmadığını belirtti. 1 milyon arsaya vatandaşların dilediği gibi başvurabileceğinin altını çizen Murat Kurum, herhangi bir kontenjan olmadığını, sayının her kesime yetecek kadar belirlendiğini belirtti. 

"Diyelim vatandaşımıza kurada ikisi de çıktı. Orada vatandaşımıza 'ya konut ya arsa hangisini istiyorsanız onu alabilirsiniz' diyeceğiz" açıklamasında bulunan Kurum, arsalarda inşa edilecek konutlarla ilgili de konuştu. Bu projede, zemin artı 4-5 kat yüksekliği aşmayacaklarına vurgu yapan Kurum, "İmar planlarını hazırladıktan sonra inşallah aralık ayı itibarıyla arsa tapularını vatandaşlarımıza vermeye başlayacağız. Burada müstakil parseller 350 ile 500 metrekare" diye konuştu ve vatandaşların kendi projelerine ya da sunulan projeye uygun olarak inşalarına başlayabileceğini aktardı. 

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim kampanyasında arsalara 67 bin, iş yerlerine 20 bin başvuru geldi! 

Bakan Kurum, 10 bin iş yerinin temel atma ve teslim takvimi ile ilgili olarak da "Yıl sonu itibarıyla başlayacağız ve 2 yıl içerisinde iş yerlerimizi de tamamlayıp vatandaşlarımıza bu projelerimizi de teslim ediyor olacağız" açıklamasında bulundu ve orta ile orta üstü gelir grubu için konut projesinde çalışmaların tamamlanmak üzere olduğuna dikkat çekti. 

Bu ay sonu Kasımın başı itibarıyla orta ve orta üstü gelir grubu için konut kampanyasının hayata geçirileceğini dile getirdi. 

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim Projesi ödeme planı açıklandı mı? TOKİ sosyal konut, arsa ve işyeri örnek ödeme planı

TOKİ sosyal konut, arsa ve iş yeri kura çekilişi için geri sayım

16 soruda TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim Kampanyası detayları!


Geri Dön