16 / 05 / 2024

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası resmen başladı!

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası resmen başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından, borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almak isteyen konut /iş yeri ve arsa alıcıları için yüzde 25 indirim kampanyası başlatıldı.



Yine paylaşılan bilgiye göre, alıcıların, başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın gerçekleştirildiği aya ait taksit ödemelerini yapmış olması gerekiyor. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu da olmamalı.

TOKİ İndirim kampanyası 2023 detayları

Pek çok kişinin yüzünü güldüren bu indirim uygulaması kapsamına alınan projelerde bulunan konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması gerekli. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu da olmaması gerekiyor.

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası resmen başladı!

Merakla beklenen indirim kampanyasından, geri ödeme taksitleri 2021 yılı sonuna kadar başlayan konut ve işyeri alıcıları yararlanabiliyor. Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığına ödenmesi gereken taksit sayısı 12 ve daha az olan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından yararlanamayacak.

Yine verilen bilgiye göre, bu kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabilecek. Söz konusu kampanya tarihinden sonra gerçekleştirilecek olan borç kapatma ve kısmi ödemelerde söz konusu indirim oranından faydalanılması mümkün olmayacak.


Geri Dön