15 / 05 / 2024

TOKİ'den yüzde 40 indirimle arsa! 1.604 TL taksit fırsatıyla!

TOKİ'den yüzde 40 indirimle arsa! 1.604 TL taksit fırsatıyla!

Sosyal konut kapsamında yalnızca evi olmayana ev değil, kendi konutunu yapmak isteyenlere imarlı arsa ile küçük ve orta ölçekli işletmelere işyerleri de sunuluyor. Piyasa fiyatı üzerinden arsada yüzde 30, dükkanlarda yüzde 40 indirim yapılıyor. İşte fiyatlar... 



Proje çerçevesinde iki farklı arsa bulunuyor. Müstakil konutların yapılacağı arsalar 350 ila 500 metrekare büyüklüğe; buraya yapılacak konutların büyüklükleri 105 ile 150 metrekare arasında büyüklüğe sahip olacak. 

İkinci seçenek hisseli parseller olarak dikkat çekiyor. Konut büyüklüğü 150 metrekare olarak açıklandı.

TOKİ den yüzde 40 indirimle arsa! 1.604 TL taksit fırsatıyla! 

Posta'dan Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre; Müstakil konutların yapılacağı arsaların fiyatları 192 bin 500 TL'den, taksitleri ise 1.604 TL'den başlayacak.

Hisseli parsellerin fiyatları ise 112 bin 500 TL'den, aylık taksit tutarları da 937 TL'den başlayacak. 

10 YIL VADE İMKANI VE FAİZSİZ SEÇENEK 

Piyasa fiyatının altında, yüzde 30 indirimle satışı yapılacak arsalar, 10 sene vadeyle faizsiz olarak sunulacak. Arsa tahsisinin yapılmasının ardından, tahsis bedelinin 10’da biri kadar peşinat ödenmesi gerekecek. Tahsis bedelinin geriye kalan 9 taksiti, 9 yılda 9 eşit taksit şeklinde ödenebilecek. 

TOKİ den yüzde 40 indirimle arsa! 1.604 TL taksit fırsatıyla!

Peşinat yatırıldıktan 1 sene sonra başlamak üzere taksitler, aylık ya da senelik olarak ödenebilecek. Fakat hangisinin tercih edildiği sözleşme aşamasında belirtilmesi gerekiyor. Aylık taksit seçenler 108 ayda faizsiz şekilde ödeme yapacak. 

Arsalar, elektrik, su altyapıları tamamlanmış, imar planı yapılmış ve inşaat yapmaya hazır olarak verilecek. Müstakil arsalar üzerine tahsis tarihinden itibaren 2 senede konut yapılması şartı mevcut. Bakanlık ile TOKİ, ev yaptıracak vatandaşa teknik ve proje desteği de sunacak. Müşterek parseller için kura çekimi yapılmasının ardından parsel bazlı ortaklar (7 ve üzeri ortaklar için), 3 ay içinde konut yapı kooperatifi kurulacak. Yapım süreci kooperatif kanuna göre sürdürülecek. Müşterek arsalarda tüm bloklar için zemin kat taban döşeme seviyesini en geç 2 senede bitirme koşulu bulunuyor. 

2023 yılının asgari ücretini ve emekli maaşını duyurdu! Milyonlarca insanı ilgilendiriyor

Emekli 2023 Ocak maaş zammında yeni rakam! Emeklilerin maaşı kaç lira olacak?

3600 ek gösterge ile kimin maaşı kaç liraya yükselecek? Rakamlar belli oldu!

 


Geri Dön