13 / 05 / 2024

Trabzonlu emeklilere ev müjdesi!

Trabzonlu emeklilere ev müjdesi!

Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar emeklilik ve derneğin yaptığı bir takım Maliyetlerle ilgili bazı açıklamalarda bulundu.



En kısa zamanda uygun arazi bulunduğu takdirde evi olmayan emeklilere ev imkânı sağlayacağını söyleyen Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar; 'emeklilerin dert ve sıkıntılarını çözmek onların mutlu olduğunu görmek bizim boynumuzun borcudur' dedi. 


Emekliler Derneği Başkanı Burhan Bayraktar dernek hakkında şu açıklamalarda bulundu; 'Emekliler Derneği Trabzon Şubesi 1975 yılında kurulda Bu şube o tarihten itibaren emeklinin hak ve menfaatlerini, emeklinin sivil toplumdaki ve Trabzon'daki yerini gücü oranında savunma politikasında ilerliyor. Bugün Trabzon'da 142.371 emekli yaşıyor. Hiçbir sivil toplumda olmayan sayı kadar bir sayı mevcut. Trabzon Türkiye'nin en pahalı kentlerinden bir tanesi ve kentin 75 bini açlık sınırlarının altında yaşamaktadır. 


ÜLKEDE HUZUR VARSA BİZDE HUZURLUYUZ 

Ülkemizde huzur varsa bizler de huzurluyuz. Eğer diken seviliyorsa gül bahçesine dönüşür. Emekliler olarak bu kötü gidişatın farkındayız. Bizi en çok yaralayan; ülkemizi yönetenler ve yönetmeye talip olanlar sadece taziyelerle geçiştiriyorlar. 24 şehidimizin olduğu bir dönemde tatil yapmak gibi bir duruma neden girmişlerdir onu bilemeyiz. 15 Temmuz'da parlamentomuz bombalandı. Bunun en iyi çözümü tamamen Trabzon Şube Başkanı caydırıcı yasalar çıkart- Burhan Bayraktar maktan geçer. Terör, sınırlarımızın içerisinde ve dışarısında hiçbir lojistik destek görmemelidir. Hamaset nutuklarla bu terörün önüne geçilemez. Bu arada Trabzon'umuzun gururu eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ve şimdiki İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya yeni yolunda başarı dileklerimi iletiyorum. 


EMEKLİ GIDA İLE BESLENİYOR 


Emeklilerin dert ve sıkıntıları hakkında yıllardan beri dillendirdiğimiz bir durum vardır. 

Emeklilerin ücret aylıkları 6'şar aylık enflasyon rakamlarının yükselişine göre yapılır. Bu süreçteki maaş artışları asla gıdadan alınmamıştır. Hep hatırı sayılır bir takım mateıyallerden alınmıştır. 


Bizim yaşamımızda olmayan materyallerdir bunlar. Onun için biz 6'şar aylık enflasyon artışlarımızı gıdadan alınmalıdır. Enflasyon da gıdadan alınmalı ve enflasyon üzerinde bir artış verilmelidir. Zam yapılıyor ama gıdadan alınmıyor. 


Emekli gıda ile besleniyor, nihayetinde canlıdır. Yaşlanan her insan tedavi edilmek ister. Emeklilik yaşlılık, yaşlılık da bir hastalık çeşididir. Ne yazık ki Sosyal Devletimizden bizden 12 çeşit sağlıkta katkı paylan kesilmektedir. Sağlık katkı paylarının kaldırılmasını istiyoruz. Emeklilerimize seyyanen zam uygulamasına geçilmesini istiyoruz. Ayrıca maaş aldıkları bankalardan gerçekten yılan hikâyesine dönen bu promosyonları artık neticelendirmek lazım. Eski Başbakanımız Ahmet Davutoğlu kongremize gelerek 2015'in Eylül ayında söylediği şu;' bu söz mutlaka yerine gelecektir. Emeklilerimiz yılda en az 300 TL promosyon almaya başlayacaklardır. 

Şimdi promosyon yeniden hesaplanır oldu. 


TOKİ'DEN EV KAZANDIRACAĞIZ 


Toki için aldığımız şu anda Trabzon'un 16 ilçesine ait müracaat 2850 dir. Sayın Süleyman Soylu'ya da bu konuyu belirttik Başbakanımızın emekliye  TOKİ  evlerinden kazandıracağız sözünü aldık ve Çalışma Bakanımıza teslim ettik. 250 TL taksitle TOKİ aracılığıyla evi olmayan ihtiyaç sahiplerine konut yapımına başlayacağız dedi. 


Bunun için de Milli Emlak tan hazine arazisi aramaya başladık. Valimizi ve Belediye Başkanlarımızı ziyaret ettik. Vardığımız noktada sayın bakanımıza da dilekçeleri ve isim listelerini sunduk. Trabzon'da yaşayan 142 bin 371 emeklinin sivil toplumu olan Emekliler Derneği'ni her geçen gün kamuoyuna daha iyi tanıtmak için çalışıyoruz. 




Taka Gazetesi 


Geri Dön