24 / 07 / 2024

Trafik cezaları ne kadar sürede silinir?

Trafik cezaları ne kadar sürede silinir?

Trafik cezaları yeni yıl için güncellendi. Bu bağlamda vatandaşlar da “Trafik cezaları ne kadar sürede silinir?” şeklinde sorular sormaya başladı. İşte detaylar!




TRAFİK CEZALARI NE KADAR SÜREDE SİLİNİR?

Sürücülere uygulanan trafik ceza puanları, bir yıl süre ile kayıt altında tutulur. Ancak bir yılın başlangıç tarihi Ocak üzerinden hesaplanmıyor. İlgili yıla ait başlangıç tarihi, cezanın sürücüye uygulandığı gün olarak kayıtlara geçmektedir. O günün üzerinden bir yıl geçmesi ardından ceza silinerek sıfırlanabilir.

TRAFİK CEZALARI YENİLENDİ!

Ehliyeti olanları yakından ilgilendiren önemli bir haber açıklandı. Trafikte başınız ağrımasın istiyorsanız artık daha çok dikkatli olmalısınız. Trafikte sorunları aza indirmek ve kaza oranlarını düşürmek için trafik cezaları her geçen yıl artmaya devam ediyor. Bu bağlamda yapılan açıklamaya göre, trafik cezalarına önümüzdeki yıl içinde yüzde 50 oranında zam yapılacağı belirtildi.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI YAPTIRMA ORANI DÜŞTÜ!

Zorunlu trafik sigortasına gelen artışların ardından sigorta yaptırma oranlarında düşüşler meydana geldi. Trafiğe çıkan araçlarının yaklaşık yüzde 20'sinde sigorta bulunmamaktadır. Zorunlu trafik sigortasına gelen zamlardan sonra sigorta yaptırma oranları bir hayli azaldı. Diğer yandan 81 ilde trafik sigortası fiyatları tek tek belli oldu.  Bu şekilde sigortacılar devletin belirlediği artış oranını geçemeyecek. Her ilin risk haritasına göre belirlenen bir tavan fiyat tarifesi yer alacak.

Bu tarife aylık olarak düzenli artış gösteriyor. Ama bazen maliyet artışı kaynaklı olarak seyyanen zamlar yapılabiliyor. Buna ek olarak aylık artış katsayılarında da güncellemeler konuşuluyor.

PTT emekli promosyon 2022 ne zaman verilecek?

Kadınlar yaştan ne zaman emekli olur?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön