14 / 05 / 2024

Tuğban İzzet Aksoy kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Tuğban İzzet Aksoy kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Türkiye'nin önemli holdinglerinden Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Tuğban İzzet Aksoy kimdir? Tuğban İzzet Aksoy daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Tuğban İzzet Aksoy'un eğitim hayatı nasıldı? İşte Tuğban İzzet Aksoy`un hayatına dair merak edilenler.



Anadolu Grubu Enerji ve Kurumsal Finansman sorumlusu Tuğban İzzet Aksoy'un aktardığı bilgiye dayanarak Grup Karadeniz'de  ithal kömüre dayalı santral yatırımı yapmak üzere EPDK'ya   itibariyle başvuru yağtı.

Aksoy, Karadeniz'e yapılacak yatırımda senede 2.5 milyon ton ithal kömürün  kullanılacağını ifade ederek, "Santrallarde senede 7 milyar kw/h elektrik üretilecek . Bu üretim Türkiye'nin toplam elektrik sarfiyatının yüzde 4'üne denk geliyor. Elektrik santralinin EPDK tasdiğinin akabinden, 2008 senesinde temellerinin atılması bekleniyor. Santrallerde 2012 senesinde elektrik üretimine start verilecek" dedi. 

Tuğban İzzet Aksoy kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Öte yandan Anadolu Grubu, Enerji sektöründe  Doğan Holding, Doğuş Holding, Unit Investment  ortaklığı ile kurulan ve kısa adı "UDDA" olan ortak girişim grubu içeriğinde  elektrik üretim ve dağıtımının özelleştirilmesi, hidroelektrik, rüzgar ve nükleer santral projelerine ait çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettirmekte.


Geri Dön