09 / 05 / 2024

TÜİK milyonlarca memur ve emekliye şok yaşattı! Öyle bir karar açıkladı ki...

TÜİK milyonlarca memur ve emekliye şok yaşattı! Öyle bir karar açıkladı ki...

Memur ve memur emeklisinin bütün dikkati temmuz zammına odaklanmış durumda. Senelik enflasyon hesabına göre yapılan zam düzenlemesinin hemen evvelinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı enflasyon hesabıyla alakalı oldukça tepki alan bir düzenlemeye gitti. Ayrıntılar haberimizde.



DÜŞÜK ZAM BEKLENİYOR

Eski Merkez Bankası'nın Başkanı olan Durmuş Yılmaz ise, sabit aylık alanlara Temmuz ayında enflasyon farkı ödeneceğini söylemiştir. Mayıs ayında sıfır veya negatif çıkacak enflasyon, 6 aylık toplam enflasyonu aşağı çekeceği için sabit gelirli personel daha az ücret veya aylık yükselişi alacaklardır. Bu hususta, Temmuz ayında memur ve memur emeklilerine yapılacak zam seviyelerinin az olması beklenmektedir.

TÜİK milyonlarca memur ve emekliye şok yaşattı! Öyle bir karar açıkladı ki...

CHP'DEN TEPKİ

Düzenlemeye muhalefetten tepki hemen geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın da TÜİK'in düzenlemesine tepki verek, “Seçim doğal gazı kamu ve emekli aylıklarını indirecek.” iddiasında bulundu.
TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu), Türkiye'de resmi istatistiklerin üretildiği ve yayımlandığı bağımsız bir kurumdur. Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak faaliyet göstermektedir. Kurum, istatistiksel verileri derlemek, analiz etmek, raporlamak ve kamuoyuyla paylaşmak amacıyla çalışır.

TÜİK, Türkiye'nin sosyoekonomik yapısı, nüfus, işgücü, tarım, sanayi, dış ticaret, enflasyon, fiyat endeksleri, milli gelir, turizm, eğitim, sağlık, enerji, çevre ve diğer birçok alanda istatistikler üretir. Bu istatistikler, hem hükümetin politika oluşturma sürecinde hem de özel sektör, akademik kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tarafından kullanılır.

Dolar aldı başını gidiyor! Seçim sonrası yatırımcı panikledi

EYT'lilere bir müjde daha! Biriken paralar da hesaba yatacak

Milli Emlak'tan beyaz eşya fiyatına arsa satışı! Bu habere hemen bakın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön