20 / 05 / 2024

Tüketici güveni ocakta yüzde 4,6 yükseldi!

Tüketici güveni ocakta yüzde 4,6 yükseldi!

TÜIK ve Merkez Bankası’nın işbirliği sonucu hazırlanan anket ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Ankete göre tüketici güven endeksi ocakta bir önceki aya göre yüzde 4,6 oranında artış gösterdi.



Çalışmada gelecek 12 aylık döneme bakıldığında dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi de değerlendirilirken, bu endeks Aralık 2022'de 92,6 olurken ocakta yüzde 0,4 azalarak 92,2 rakamına ulaştı.

EYLÜL AYINDA 72.4 OLMUŞTU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından daha önce açıklanan eylül ayına tüketici güven endeksi verilerinde ise farklı sonuçlara ulaşılmıştı.

Açıklamaya göre, verilerde hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, Eylül ayında Ağustosa göre yüzde 0,3 yükselmişti. Yine açıklanan sonuçlarda, Ağustos ayında 72,2 şeklinde meydana gelen endeks, Eylülde 72,4 olarak kaydedildi.

 Tüketici güveni ocakta yüzde 4,6 yükseldi!

Hanenin maddi durumu endeksine bakıldığında ise Ağustos ayında 53,8 şeklinde meydana gelirken, söz konusu değer Eylül ayında yüzde 1,5 düşüş yaşamıştı. Belirtilen verilerde, gelecek 12 aylık dönem için hanenin maddi durum beklentisi endeksi de yine bir önceki ay 72,2 iken Eylül ayında yüzde 1,1 azalma gerçekleştirmişti. Ağustos ayı için 72,8 olarak gerçekleşen gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisine bakıldığında ise endeks yüzde 1,6 yükselirken, bu ay 74 şeklinde meydana geldi.

Carrefoursa’dan yenilenmiş iPhone kampanyası! Yüzde 5 indirimli!

SGK, KYK, elektrik, su borçları silinecek mi?

Ev sahiplerinden ‘yok artık’ dedirten hamle! Artık açık artırma ile kiralıyorlar!

Son 8 gün kaldı! Denizbank’tan 20 bin TL’ye kadar ihtiyaç kredisi!

Vergisi fiyatından pahalı olmayan araç sayısı bu kadar kaldı! Çok şaşıracaksınız!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön