11 / 05 / 2024

Tüketicide yeni korku: indirim kaçırma

Tüketicide yeni korku: indirim kaçırma

İki buçuk yıl süren pandemi ve ardından gelen ağır ekonomik koşullar nedeniyle zincir marketlerin indirim kataloglarıyla yatıp kalkan tüketicide yeni bir korku gelişti. İndirim kaçırma korkusu olarak nitelendirilebilecek bu korku, fiyatı düştüğünde alamayıp daha sonra yüksek fiyat ödemeyi anlatıyor.



Tüketicide yeni korku: indirim kaçırma

TBF'nin yaptığı "Ucuzun peşinde Ağustos 2022" araştırmasına göre alıveriş yapmadan ve satın alma kararı vermeden önce birden fazla market dolaşanların oranı yüzde 60. Araştırmaya katılan tüketicilerin yüzde 70.9'u indirimleri takip ederek tasarruf edebileceklerine inanıyor. Yüzde 57.5'i ise alışveriş yaparken ürünlerin en ucuzunu bulabilmek için çaba sarf ediyor. Tasarruf sağlamak ve indirimli fiyatlardan yararlanmak için sıklıkla birden fazla marketten alışveriş edenlerin oranı ise 59.8.

Araştırmaya göre tüketicilerin yüzde 74.1'i market alışverişlerinde indirimi baz alıyor. Yüzde 70.9 indirimleri takip ederek tasarruf edeceğine inanıyor. Araştırmaya katılanların yüzde 58.8'i elde edilen tasarrufun indirim takibi için harcanan zamana ve çabaya değdiğini düşünürken, en ufak üründe bile market rafları arasında dolaşıp fiyat farkı araştıranların oranı yüzde 50.8. Alışverişten önce marketleri gezerek saha çalışması yapanların oranı yüzde 57.5. İndirimli ürünler için marketlerin broşürlerini takip edenlerin oranı ise yüzde 54.3. Satın almak için etiket fiyatının indirime girmesini bekleyenlerin oranı ise yüzde 48

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön