11 / 05 / 2024

Tüketicide yeni korku: indirim kaçırma

Tüketicide yeni korku: indirim kaçırma

İki buçuk yıl süren pandemi ve ardından gelen ağır ekonomik koşullar nedeniyle zincir marketlerin indirim kataloglarıyla yatıp kalkan tüketicide yeni bir korku gelişti. İndirim kaçırma korkusu olarak nitelendirilebilecek bu korku, fiyatı düştüğünde alamayıp daha sonra yüksek fiyat ödemeyi anlatıyor.



Tüketicide yeni korku: indirim kaçırma

Araştırmanın dikkat çekici bir başka yönü ise 18-24 ve 25-34 yaş aralığındaki genç tüketicilerin market alışverişlerinde çok daha fazla indirim arıyor olması. Araştırmaya göre ekonomik kriz marka sadakatini zayıflatıyor ve tüketici daha fazla cebini düşünerek alışveriş ediyor.

Tüketicilerin indirimli ürünleri alıp stoklama eğilimleri artarken araştırmaya katılanların yüzde 65.3'ü ihtiyaç olmasa bile indirime girmiş bir üründen daha fazla alıyor. Tüketicilerin yüzde 74'ü ise indirime girmiş bir ürünü o anda alamazlarsa daha sonra yüksek fiyat vererek satın almanın endişesini yaşıyor.

 

İşte BİM’de haftanın yeni ürünleri! BİM 6 Eylül fiyat listesi…

A101 8 Eylül 2022 aktüel ürünler! İşte 8 Eylül Perşembe A101 kataloğu indirimli alışveriş listesi

Tarım Kredi'den yeni katalog! 2 Eylül indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! İşte 2 Eylül 2022 fiyat listesi...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön