29 / 04 / 2024

Endişelendiren gelişme! Tüm dünya tehlike altında

Endişelendiren gelişme! Tüm dünya tehlike altında

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte tüm dünyada artan bir gıda krizi endişesi var. Uzman isimler, tahıl ihracatında gelinen son durumu yorumladı.



Chicago merkezli AgResource'un başkanı Dan Basse, "Biz tahıl sektöründe daha önce hiç savaş pazarı ticareti yapmadık, bu yüzden bu tamamen yeni" dedi. "Ruslar buğday ihraç edecekleri bir durumla karşılaşacaklar ama bu o kadar kolay olmayacak."

En büyük ihracatçı Rusya'dan gelen buğday sevkiyatları, Ukrayna'yı işgal ettiğinden bu yana geleneksel müşterilere giden buğday sevkiyatları büyük ölçüde normal seyrini koruyor. Yeni mahsullerin gelmesiyle, önümüzdeki aylar, ihracatın zirve yaptığı zamanlarda görülen büyük hacimleri satıp satamayacağını gösterecek.

Ukrayna ihracat beklentileri şimdilik kasvetli bir durumda. Deniz ticaretinin yeniden başlatılmasına yönelik çok az ilerleme kaydedildi , terminal kapanışları tahıl sevkiyatlarını potansiyellerinin yarısından daha azıyla sınırlamakla tehdit ediyor ve Rus saldırıları limanlardaki mahsul tesislerine zarar verdi . 

Karadeniz'deki herhangi bir kayıp, ithalatçıların Avrupa Birliği gibi alternatif nakliyecilere daha fazla güveneceği anlamına geliyor. Çoğu zaman en pahalı kökenlerden biri olan ABD bile daha rekabetçi hale geldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön