04 / 05 / 2024

Türkiye dış satımda rekor üstüne rekor kırdı! Yılın en yüksek seviyesinde

Türkiye dış satımda rekor üstüne rekor kırdı! Yılın en yüksek seviyesinde

Türkiye, yılın en yüksek seviyesi ile 4 milyarlık ihracat rakamını Bulgaristan'a yaptı. Türkiye'nin rekor kırdığı ihracat oranı sanayi alanından geldi.



Ülke ihracatında sanayi ürünleri ön planda

Türkiye’nin Bulgaristan’a ihracatında sanayi bünyesindeki sektörler önemli rol oynadı. Bulgaristan’a en fazla ihracat yapan alan 731 milyon 990 bin dolarla kimyevi  maddeler ve mamulleri oldu.

Kimyevi maddeler ve mamulleri sektörünün akabinde ülkeye demir ve demir dışı metaller 624 milyon 566 bin dolar, çelik sektörü 604 milyon 982 bin dolar, elektrik ve elektronik sektörü 403 milyon 157 bin dolar civarında dış satım yaptı. Ülkeye kimyevi maddeler ve mamulleri yüzde 51,7, demir ve demir dışı metaller yüzde 38,1, çelik sektörü yüzde 44,2, elektrik ve elektronik sektörü yüzde 28,9 ihracat artışı kaydetti.

Türkiye dış satımda rekor üstüne rekor kırdı! Yılın en yüksek seviyesinde

Bulgaristan’a en az dış satım gerçekleştiren sektörler, 919 bin dolarla tütün, 2 milyon 357 bin dolarla süs bitkileri ve mamulleri, 2 milyon 469 bin dolarla diğer sanayi ürünleri, 3 milyon 323 bin dolarla kuru meyve ve mamulleri, 4 milyon 636 bin dolarla gemi yat ve hizmetleri oldu.

Merakla bekleniyordu! Tahıl fiyatları belli oldu

Asus yine göz doldurdu! Bu PC oyun tutkunlarından tam not aldı

Teknoloji devi kolları sıvadı! Herkes fiyatını merak ediyor! İPhone 15 ne zaman çıkacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön