18 / 05 / 2024

Türkiye’de ilk ve tek! 1 Milyon İstihdam Projesine akın yaşanıyor! İşte detaylar!

Türkiye’de ilk ve tek! 1 Milyon İstihdam Projesine akın yaşanıyor! İşte detaylar!

1 Milyon İstihdam Projesi'nde eğitim alan kullanıcı sayısının 1 milyonu geçti. İşte detaylar!



TÜRKİYE’DE İLK VE TEK!

Hazine ve Maliye Bakanlığının yaptığı açıklamasında, Türkiye Ekonomi Modeli'nin önemli bileşeni olan istihdamda en önemli çalışmalardan birinin 1 Milyon İstihdam Projesi'nin, bilgi teknolojileri alanına özel Türkiye'nin ilk ve tek eğitim ve istihdam platformu olduğuna değinildi.

Milli Teknoloji Hamlesi ve Türkiye Yüzyılı Vizyonu ile çalışmalarına devam eden 1 Milyon İstihdam Projesi'nde eğitim alan kullanıcı sayısının 1 milyonu geçtiği dile getirilen açıklamada, "Projenin amacı, Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılında 1 milyon gencimizi bilgi teknolojileri alanında istihdama hazırlamak. Bu proje ile katma değeri yüksek olan bilgi teknolojileri alanında istihdam ihtiyacının karşılanarak Türkiye için ekonomik değer oluşturulması hedefleniyor" İfadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamada, projeyle gençlerin, ücretsiz ve koşul olmaksızın sisteme kaydolarak 6 kısımda 33 alan için hazırlanan 108 bin dakikalık 215'ten fazla içerikte video eğitimlerle kendini geliştirebildiği bildirildi. Gençlerin, ücretsiz ve koşulsuz olarak proje sistemine kaydolan işverenlerin yayınladığı iş ilanlarına başvurarak istihdam imkanına da yakaladığı kaydedildi.

Projenin hem ulusal hem de uluslararası farklı otoriteler tarafından ödüle layık görüldüğüne vurgulayan açıklamada, "Daha önce Türkiye Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği tarafından 'yılın en iyi projesi' olarak ödüllendirilen proje, Teknoloji Kaptanları Ödül Töreni'nde de 'yılın en iyi sosyal sorumluluk projesi' seçilmişti.

200’DEN FAZLA İŞVEREN PROJE SİSTEMİNDE!

Hazine ve Maliye Bakanlığının yaptığı açıklamada görüşlerine yer verilen Hazine ve Maliye Bakanı Nebati de istihdam sürecinin devam ettiği projeye, hem gençlerin hem de sektörün ilgi ve alakanın her geçen gün arttığını söyleyerek; "Proje kapsamında bugüne kadar 1 milyondan fazla kişi platforma kaydolarak eğitim almaya başladı. Türkiye'nin en büyük şirketleri başta olmak üzere 200'den fazla işveren proje sisteminde iş ilanı yayınladı" dedi.

Ulaştırma Bakanlığı mülakatsız personel alıyor! 3 gün sonra resmen sona eriyor! Başvuru için elinizi çabuk tutun!

1 Ocak’tan sonra iğneden ipliğe her şey değişecek! Kuaför, kuyumcu, berberler…

EYT için 1999 öncesi kaç gün sigortalı olmak gerekiyor? 1999 öncesi erkeklerde ve kadınlarda emeklilik şartları…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön