09 / 05 / 2024

Türkiye’nin dış borcu 475,7 milyar dolar oldu!

Türkiye’nin dış borcu 475,7 milyar dolar oldu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Mart tarihi itibarıyla Türkiye'nin brüt dış borç stokunun 475,7 milyar dolar olduğunu belirtti.



MİLLİ GELİRE ORANI YÜZDE 49 OLDU!

Sözcü'de yer alan detaylara göre, bu kapsamda, Türkiye’nin brüt dış borç stoku, 475,7 milyar dolar olarak kaydedilirken stokun milli gelire oranı yüzde 49 olarak gerçekleşti. Aynı dönemde net dış borç stoku 255 milyar dolar olarak kaydoldu. Stokun milli gelire oranı ise yüzde 26,3 seviyesinde gerçekleşti.

Hazine garantili dış borç stoku ise 15,7 milyar dolar olarak kaydedildi.

Türkiye’nin dış borcu 475,7 milyar dolar oldu!

Kamu net borç stoku, söz konus dönemde, 2 trilyon 934 milyar lira olarak gerçekleşti. Stokun milli gelire oranı yüzde 17,1 olarak belirlendi.

AB tanımlı genel yönetim borç stoku da 5 trilyon 336 milyar lira, bu rakamın milli gelire oranı yüzde 31,2 olarak hesaplandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön