17 / 05 / 2024

TÜRKONFED'den açıklama! İşte depreminin altyapıya etkisi!

TÜRKONFED'den açıklama! İşte depreminin altyapıya etkisi!

Türk Girişimcilerinin kurduğu TÜRKONFED'in "2023 Kahramanmaraş Depremi Afet Durum Raporu"nda Kahramanmaraş depremlerinin 84,1 milyar  dolarlık maddi hasar oluşturacağı hesaplandı.



İletişim

11,5 milyon mobil abonesi olan afet bölgesinde il ve ilçelerde telekomünikasyon hizmetleri tamamen durmasa da ciddi aksaklıklar oluştu.

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone’un abonesi olduğu Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği’nin açıklamasına göre 2.451 baz istasyonu devre dışı bırakıldı,
 190 mobil istasyon yollandı ve enerji gereksiniminin karşılanması için operatörler aracılığı ile bölgeye acilen 3 bin 485 adet jeneratör gönderildi.

Aksaklıklar genellikle köy ve ilçelerde devam ediyor.

Okullar 

Eğitim Bakanlığı 81 ilde tüm okulların sömestr tatili akabinde açılış tarihini erteledi.

Bakanlık okulların 20 Şubat 2023 Pazartesi günü yeniden başlayacağını açıkladı.

Depremden zarar gören 10 ilde eğitim gören öğrencilerin arzuladıkları illere nakil yaptırabilecekleri ilan edildi. Yıkılan okullara dair resmi bir bilgi şimdillik açıklanmadı.
 

10 ili etkiledi acısı tüm dünyada duyuldu! 100 milyon dolar gönderiyorlar

Türkiye kenetlendi yaraları sarıyoruz! Bir destekte Baykar'dan

Bu habere hemen bakın! Başvuran herkese 1.611 TL ödeme yapılacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön