06 / 05 / 2024

Ucuza et almak isteyenler için market listesi! İşte en sabit fiyata ucuz et alınabilecek yerler

Ucuza et almak isteyenler için market listesi! İşte en sabit fiyata ucuz et alınabilecek yerler

Türkiye Perakendeciler Federasyonu çatısı altında faaliyet gösteren bir perakendeci derneği olan İstanbul PERDER, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Et ve Süt Kurumu yetkilileriyle anlaşma sağlayarak ramazan ayı boyunca bazı et ürünlerinin fiyatlarını sabitleme kararı aldı.



Et ve Süt Kurumu (ESK), İstanbul bölgesindeki kasap esnafı, sanayi ve perakende zincir marketlerindeki et tedarikinde özel tedbirler alıyor. Bu tedbirler kapsamda, İstanbul PERDER ile ortak bir çalışma sürdürecek olan ESK ramazan boyunca market zincirlere karkas et verecek. Ayrıca İstanbul'da kasap esnafına 72 bin kilogram, sanayiye 100 bin kilogram ve perakende zincir marketlere de 76 bin kilogram karkas et temin edildi.

Ucuza et almak isteyenler için market listesi! İşte en sabit fiyata ucuz et alınabilecek yerler

İstanbul PERDER Yönetim Kurulu Başkanı’ndan et fiyatları konusunda açıklama

İstanbul PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, son dönemlerde kırmızı et fiyatlarında önemli bir artış olduğunu ve bu spekülatif fiyat hareketlerini yakından takip ettiklerini söyledi. Güzeldere, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından et fiyatlarının 30-40 TL arttığını ve ramazan ayında da artan talep nedeniyle fiyat artışlarının devam edeceğini belirtti.

Güzeldere, dernek olarak fiyat artışlarını yakından takip ettiklerini ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile Et ve Süt Kurumu yetkilileriyle işbirliği içinde çalıştıklarını ifade etti. İstanbul özelinde yerel perakendecilere ve vatandaşlara avantajlı et ulaştırmak için çaba harcadıklarını belirten Güzeldere, İstanbul PERDER olarak dana kıyma kilogram fiyatını 190 TL'den, dana kuşbaşı kilogram fiyatını ise 210 TL'den satışa sunacaklarını sözlerine ekledi. Bu sayede fiyatları hem geri çektiklerini hem de sabitlediklerini ifade etti. Güzeldere İstanbul’da kampanyaya katılan marketleri şu şekilde sıralandırdı:

Sabit fiyata et satan market listesi bir sonraki sayfada....


Geri Dön