30 / 04 / 2024

Uğur Civelek dolardaki düşüşün gerçek nedenini ve göreceği yeni seviyeyi açıkladı

Uğur Civelek dolardaki düşüşün gerçek nedenini ve göreceği yeni seviyeyi açıkladı

BDDK'nın kredi hamlesinin ardından dolarda yaşanan düşüşün geçici olduğunu savunan ekonomist Uğur Civelek, düşüşün BDDK'nın hamlesiyle ilgili olmadığını öne sürerek doların göreceği seviyeyi açıkladı.



İSLAM MEMİŞ: "SİSTEM BOZULDU"

Ekonomist İslam Memiş ise şu ifadeleri kullanmıştı:

"Geçtiğimiz yıl da döviz kuru 18 seviyesini gördüğünde kimse dövizine dokunmuyordu, teminat gösterip kredi kullanıyordu. Türkiye'nin ekonomisi onların umrunda değil. 15 milyon TL karşılığı dövizi olanlar dokunmuyor, TL kredisi kullanıyor. Enflasyon patlak versin, çarşı pazarda insanlar mağdur olsun. Zenginin daha zengin olduğu sistem bozulmuş oldu."

Memiş, gram altın, dolar ve gümüşteki gerileme için şunları söyledi:

"Dün 17.30 seviyesindeki dolar kuru 16.49'a kadar geriledi, ekranlarda 16.88 civarında. Euro 17.39'a kadar geriledi, şu an 17.82 seviyesinde. Euro Dolar paritesi düşük kalmaya devam ediyor. Gram altın 1020'den 990'a geriledi. Ons fiyatı 1820 dolar seviyesinde. Gümüşün gram fiyatı 11.49 seviyesinde. Gümüş ons 21.14 dolar seviyesinde. Dün 20.62'ye kadar gerilemişti. Artık gümüş dolar bazında dip fiyatlamada gezinmeye devam ediyor."

Uğur Civelek dolardaki düşüşün gerçek nedenini ve göreceği yeni seviyeyi açıkladı

Editörün Notu: Bu haber 25 Haziran 2022, saat 21.38'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 89 kuruş, euro 17 lira 83 kuruş, altının gramı ise 991 lira 13 kuruş değerindedir.

Kiracılara müjdeli haber! O parayı artık ev sahipleri ödeyecek

Selçuk Geçer, doların göreceği seviyeyi yatırımcılarla paylaştı

İslam Memiş açıkladı: Altın ve dolar düşecek mi, yükselecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön