18 / 05 / 2024

Ünlü bankadan şok rapor! 'Erdoğan seçilirse dolar 36 TL olur!

Ünlü bankadan şok rapor! 'Erdoğan seçilirse dolar 36 TL olur!

İngiliz banka Standard Chartered, deprem sonrası Türkiye ekonomisine, seçimlere ve dolar kuruna ilişkin tahminlerini açıkladı.



Seçimde yeni hükümetin iş başına gelmesi ve mevcut geleneksel olmayan politikaların değişmesi durumunda ise Türkiye’ye yeterli düzeyde yabancı portföy akışının olacağı ve böylesi bir senaryoda dolar/TL’nin 2023 sonunda 20,00 olacağı öngörüldü.

Banka, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tekrar seçilmesi ve muhalefet adayının kazanması olasılıklarına yüzde 50-50 ihtimal vererek 2023 sonu dolar/TL beklentisini de iki tahminin orta noktası olan 28,00 olarak açıkladı.

DEPREMİN SEÇİMLERE ETKİSİ VE ERTELEME GÜNDEMİ

Ünlü bankadan şok rapor! Erdoğan seçilirse dolar 36 TL olur!

Raporda, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depremlere dair de değerlendirmeler yer aldı.

1939 yılı sonrasındaki en yıkıcı depremin yaşandığına ve bunun seçimler üzerinde etkili olabileceğine işaret edilen raporda “Depremin seçim sonuçlarını ya da seçimin tarihini nasıl etkileyebileceğini bilmek için henüz çok erken” denildi.

Depremin etkili olduğu kentlerin çoğunun AKP tarafından yönetilmekte olduğunu ve bunun Cumhurbaşkanı’na destek konusunda bir zorluk yaratabileceğini belirten ekonomistler, “Ancak aynı şekilde tarih, ulusal kriz zamanlarında seçmenlerin bazen bilinen kişileri ve güçlü liderleri yeni bir yön yerine tercih ettiğini gösteriyor” ifadelerine raporda yer verdi.

Seçimlerin deprem nedeniyle ertelenmesi gündeminin de aktarıldığı raporda, bunun anayasaya göre mümkün olmadığı ancak Yüksek Seçim Kurulu’nun “deprem bölgesinde adil seçim için koşullar sağlanamaz” kararı vermesi ve erteleme tavsiyesinde bulunması durumunda belirsiz bir durum ortaya çıkabileceğine işaret edildi.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 18 Şubat 2023 tarihinde saat 20.40'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,84 Türk Lirası, Euro 20,11 Türk Lirası, altının gramı ise bin 113 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş'ten 15 Şubat için gram altın uyarısı!

Selçuk Geçer: 'Doları olanlar bu tarihi beklesin!'

SGK deprem bölgelerinde prim borçlarını erteledi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön