11 / 05 / 2024

Vahdettin Ertaş kimdir?

Vahdettin Ertaş kimdir?

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Vahdettin Ertaş kimdir? Vahdettin Ertaş, daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Vahdettin Ertaş'ın biyografisi..



 Vahdettin Ertaş kimdir?

Ertaş, Eylül 2005'de Altın Borsası Başkan Vekilliği'ne atanmış ve 2006 yılı sonuna kadar bu görevi yürütmüştür. 21 Aralık 2006 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Sermaye Piyasası Kurulu üyeliğine atanan Ertaş, son 6 yıldır bu görevi yerine getiriyordu. 

Ertaş,Türkiye'de Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları ile şirket birleşmelerine ve bölünmelerine ilişkin ilk düzenlemelere ve Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) kurulmasına yönelik mevzuat ve teknik altyapı çalışmalarında SPK'da yürütülen çalışmalara başkanlık yapmıştır.

Aynı zamanda Ertaş, yatırım fonları için SPK elektronik gözetim sisteminin (FONSİS) kurulması ile Altın Borsası'nın otomasyon projesi ve uzaktan erişim sistemini de gerçekleştirmiştir. Vahdettin Ertaş'ın 1 Ocak 2013'te atandığı SPK Başkanlığı görevi, 31 Aralık 2017'de görev süresinin dolması nedeniyle sona ermiştir.

Berna Ülman kimdir? 

Hayrettin Çaycı Kimdir?

Tanju Kaya Kimdir?


Geri Dön