03 / 05 / 2024

Varyap sponsorluğunda Cumhurbaşkanlığı Kupası Match Race 1.leri!

Varyap sponsorluğunda Cumhurbaşkanlığı Kupası Match Race 1.leri!

İstanbul Yelken Kulübü’nün (İYK) bu yıl 3. kez düzenlediği Cumhurbaşkanlığı Kupası Match Race yarışları 25-26 Ağustos tarihlerinde Varyap sponsorluğunda, kulübün Fenerbahçe tesislerinde yapıldı...



Cumhurbaşkanlığı Kupası Varyap Match Race 2012 Yarışları’nı Tümşen Takımı kazandı

Türkiye’nin tek Match Race etkinliği olan yarışta yelken takımları 2 gün boyunca zafere ulaşmak için kıyasıya mücadele etti. 

Adrenalin yüklü yarışların galibi Celal Tümşen ve ekibi olurken, Levent Peynirci ve ekibi ikinci,Yunanistan’dan katılan Jason Spanomanolis ve ekibi üçüncü oldu. 

3. Cumhurbaşkanlığı Kupası Varyap Match Race yarışları, 25 – 26 Ağustos tarihlerinde İstanbul Yelken Kulübü’nde yapıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayelerinde yapılan tek yelken etkinliği ve Türkiye’nin tek Match Race yarışı olan organizasyonda uluslararası katılımcılar da yer aldı. Karaya çok yakın yapıldığı için izleyiciler tarafından rahatlıkla izlenen ve ilgi gören Cumhurbaşkanlığı Kupası Varyap Match Race yarışları, deniz tutkunlarına keyifli dakikalar yaşattı.

Yarışların hemen ardından yapılan ödül töreninde, dereceye girenlerin kupaları Varyap Ceo’su Erdinç Varlıbaş, Sahil Güvenlik İstanbul ve Boğazlar Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Karabacak  ve İstanbul Yelken Kulübü Başkanı Ahmet Saruhan tarafından verildi. Tümşen Takımı 1500 Euro, Peynirci Takımı 750 Euro, Spanomanolis Takımı ise 500 Euro’luk para ödülünün de sahibi oldu.

Yarışın birincisi Celal Tümşen ve ekibine ödülünü veren Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, “Üç yanı denizlerle çevrili ülkemizde yüzyıllara dayanan denizcilik birikimi, çok önemli bir değer. İmza attığımız tüm işlerde Türkiye için katma değer yaratmayı görev bilen Varyap olarak; Cumhurbaşkanlığı Kupası Match Race yarışlarına ilk kez sponsor olduk. Bu etkinlik ile denizlerimize dikkat çekmek ve yeni nesil denizcilere destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Cumhurbaşkanlığı Kupası Varyap Match Race ile heyecan dolu yelken sporunun daha çok kişiye ulaşacağına, Türkiye Yelken Federasyonu ve İstanbul Yelken Kulübü tarafından organize edilen bu yarışların önümüzdeki yıllarda da giderek büyüyeceğine yürekten inanıyorum” dedi. 

Tümşen Takımı hakkında; Celal Tümşen, Alp Demiralp, Berkcan Biren ve Canberk Karahan’dan oluşan ekip 10 yaşından beri bireysel olarak yelken sporu yapıyor. İki sene önce ekip olarak çalışmaya başladılar. Fenerbahçe Spor Kulübü Yelken Şubesi’nin lisanslı sporcuları. Önümüzdeki günlerde yapılacak “ Üniversiteler Arası Dünya Şampiyonası”nda Koç Üniversitesi ekibi olarak Match Race sınıfında ülkemizi temsil edecekler. Ekip, Nations Cup- Avrupa İkinciliği başarısıyla Amerika’daki büyük finale katıldı. Danimarka Gençler Şampiyonu, Yunanistan Şampiyonası’nda İkincilik, İtalya’da üçüncülük kazandılar. Dünyanın en iyi yelkencilerinin davet edildiği World Match Racing Tour Bermuda ayağı için davet aldılar. 2-7 Ekim 2012’de yapılacak bu yarış için ilk defa bir Türk ekibine davet geldi.



Geri Dön