10 / 05 / 2024

Vodafone 11 bin çalışanı işten çıkarıyor! 

Vodafone 11 bin çalışanı işten çıkarıyor! 

Vodafone, 3 senede 11 bin kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. İşte ayrıntılar...



BloombergHT'de yer alan habere göre; Avrupa ve Afrika'da en iyi telekom şirketi olmak için planlama yapan Vodafone, odağını müşteri deneyimini iyileştirmeye yoğunlaştıracak. 

Müşteri deneyimi ve marka alanındaki yatırımları artırmayı planlayan Vodafone, 3 sene içinde 11 bin kişiyi işten çıkarmayı hedeflediğini de açıkladı. 

Bu işçi çıkarmanın Türkiye'deki Vodafone çalışanlarını etkileyip etkilemeyeceği ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Fakat, 11 bin personelin işten çıkarılmasının, Avrupa ve Afrika'da yaklaşık 100 bin kişiye istihdam sağlayan Vodefone'un tarihindeki en büyük işten çıkarma hamlesi olduğu ifade ediliyor. 

Vodafone 11 bin çalışanı işten çıkarıyor! 

Vodafone Group İcra Direktörü Margherita Della Valle, konu ile ilgili konuştu. 

Şirketin yeni planı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Della Valle, söz konusu değerlendirmesinde faaliyet gösterdikleri en büyük piyasalarda son dönemdeki performanslarının rakiplerine göre daha zayıf olduğuna dikkat çekti. 

Söz konusu açıklamasında "Önceliklerim, müşteriler, sadeleşme ve büyüme. Rekabet gücümüzü geri kazanmak için organizasyonumuzu sadeleştireceğiz" ifadelerine yer veren Valle, hizmet kalitesini artırmak amacıyla kaynaklarını bu alanda kullanacaklarına ve büyümeyi sağlayacaklarına dikkat çekerek açıklamasını sonlandırdı. 

Vodafone 11 bin çalışanı işten çıkarıyor! 

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, geçtiğimiz haftalarda bir açıklamada bulunmuş ve yurt dışında yaşayan Türkler için yeni iletişim paketi geliştirildiğini duyurmuştu. Bu müşteriler, yeni hat alımı çerçevesinde; 20 GB internet, sınırsız WhatsApp (görüntülü arama özelliği dahil), Telegram ve Facebook Messenger, 750 dakika yurt içi konuşma ve 1 hafta sınırsız Facebook, Instagram, Twitter içeren faturasız 'Hoş Geldin' paketiyle Türkiye'deki seyahatleri boyunca kesintisiz iletişim kurma fırsatına sahip olacak. 

Fitch Rattings dolar için tarih verdi! O tarihe kadar belirsizlik devam edecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 41 şehirde personel! Lise, ön lisans ve lisans mezunları aman dikkat! Bu tarihi kaçırmayın

Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru sonucu sorgulama

KOSGEB'ten girişimcilere 750 bin TL'lik dev destek! KOSGEB desteğinden kimler faydalanacak?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön