15 / 05 / 2024

Windows 11 büyük bir güvenlik tehdidiyle karşı karşıya

Windows 11 büyük bir güvenlik tehdidiyle karşı karşıya

Bu yılın Ocak ayında Microsoft, Windows 11'e güncellenen bilgisayarlar için bir güvenlik düzeltme eki yayınladı. Düzeltmenin amacı, Güvenli Önyükleme güvenlik mekanizmasındaki ciddi bir güvenlik açığını gidermekti. 



İkinci aşama, yakın zamanda Microsoft'un CVE-2023-24932 güvenlik açığını gidermek için yeni bir yama yayınlamasıyla başladı. Bu güvenlik açığı, BlackLotus'un kurbanlarının bilgisayarlarında uzaktan kod yürütmesine izin verdi.

Windows 11 büyük bir güvenlik tehdidiyle karşı karşıya

Yama, Windows 10 ve Windows 11 çalıştıran bilgisayarlar için tasarlanmıştır. Windows Server'ın Windows Server 2008'den sonraki sürümlerine ek olarak. Ancak güncelleme, yama devre dışı bırakılmış cihazlara ulaşacak ve etkinleştirilmesi birkaç ay sürecektir. Bunun nedeni, bilgisayarlarda Windows'u önyüklemek için kullanılan ortamın, önyükleyicide geri alınamayacak değişikliklerin bir sonucu olarak çalışmayı durdurmasıdır. Yamayı etkinleştirdikten sonra, yamadan yoksun ve Windows sürümlerini çalıştıran USB sürücüleri ya da eski DVD'ler gibi ortamları kullanarak önyükleme yapamayacaksınız.

Microsoft'un ihlalin çözümünü zaman içinde ertelemeye karar vermesinin nedeni budur. Yamanın etkinleştirilmesini kolaylaştırmayı amaçlayan güncelleme, Haziran ayına kadar gelmeyecek. Soruna yönelik düzeltmeyi kesin olarak etkinleştirmekle görevli sonuncusu ise 2024'ün başında kullanıma sunulacak.

Bu listede adınız varsa 4 bin 300 TL alacaksınız! Mayıs ayı ödemelerini kaçırmayın 

18-49 yaş arası vatandaşlara müjde! Hastaneler KPSS şartı olmadan personel alımı yapıyor

Bayram ikramiyesinde rekor seviye! Kurban Bayramı gelmeden tam bu kadar ödenecek 


Geri Dön