24 / 07 / 2024

Yalçın Sabırlı: Yatırımlara sahip çıkılmalı!

Yalçın Sabırlı: Yatırımlara sahip çıkılmalı!

Lovelet AVM yaraları kısa sürede sarmaya başardı. Yatırımcı şirket İdol İnşaat A.Ş Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yalçın Sabırlı, çakılmış her çivinin şehrin değeri olduğunun altını çizdi.





Samsun’un ilk büyük alışveriş merkezi yatırımı olan Lovelet AVM, açılışından kısa bir süre sonra yaşadığı sel felaketinde büyük zarar görmesine rağmen yaraları kısa sürede sarmaya başardı. Yatırımcı şirket İdol İnşaat A.Ş Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yalçın Sabırlı, çakılmış her çivinin şehrin değeri olduğunun altını çizdi. Misyon olarak satın aldıkları mülkün değil verdikleri hizmetin karşılığını almaya çalıştıklarını dile getiren Sabırlı, Samsunluların Lovelet’i çok sevdiğini, beğendiğini ve yaptığı alışverişten memnuniyet duyduklarını gözlemlediklerini belirtti. Özel sektör yatırımlarına değer noktasında halkın, kamu ve yerel yönetimlerin bir adım önünde yürüdüğünü vurgulayan Sabırlı, yatırımlara sahip çıkılmasının şehirlerin gelişmesine önemli yararlar sağlayacağını vurguladı.


MESELE SAMSUN’A YAPILMIŞ YATIRIMDIR

Özel sektör yatırımlarının başarılı olmasının diğer sektörlerdeki yatırımcıları da harekete geçireceğini ifade eden Yalçın Sabırlı, “Yatırımın şekli cinsi çok geniştir. Yatırım sadece hastane, avm ve otelden ibaret değil. Bunlar hep birbirine bağlıdır. Yatırımcı buradaki hareketliliği görürse şehrin yarın sanayisini de geliştirir. Sanayide de insanlar çalışmaya başlarlar. Şehir böyle gelişecek, ilerleyecek. Yoksa bu mesele Lovelet, Bulvar veya Piazza Avm meselesi değil. Mesele Samsun’a yapılmış yatırım meselesidir. Gelişmiş bütün şehirler hadiseye bu şekilde bakıyor. Çakılmış her çivi şu şehrin değeridir. Her anlamda sahip çıkmak lazım.” değerlendirmesinde bulundu.


LOVELET’E HALKIN TEVECCÜHÜ YÜKSEK

Samsun halkının başta Lovelet olmak üzere tüm yatırımlara sahip çıktığını gözlemlediğine dikkat çeken Sabırlı, “Bu, bugün ciroya yansır veya yansımaz. Bu alım gücüyle ilgili bir konudur. Biz hadisenin para karşılığından bahsetmiyoruz. Burada mülkün karşılığını değil, verdiğimiz hizmetin karşılığını almaya çalışıyoruz. O yüzden Samsun halkının teveccühü yüksek. Halkın alım gücü arttıkça alışveriş merkezlerinin cirolarına olan katkıları da o aranda artacak. Bu sabır işidir. Yatırımlar daha da artacak.” şeklinde konuştu.


SAMSUN’DA TİCARİ POTANSİYEL YÜKSEK

Özel sektörün Samsun’un ticari potansiyelinin yüksekliğine inanarak yatırım yaptığına da değinen İdol İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Sabırlı, “Sabırlı olmak lazım. Gereksiz ümit kırıcı konuşmaların kimseye faydası yok. Burada önemli olan ileriye dönük tespitleri iyi yapabilmek, bu şehrin potansiyelinin farkına varmak lazım. Falancı iş yapmış yapamamış diye bakmamalı. Bunlar günlük meseleler. Bugün böyle olur, yarın başka türlü. Hadiseye böyle bakmak lazım. Yatırımcı olarak böyle bakıyoruz. Samsun’un potansiyeline inanan yatırımcı buraya yatırım yaptı. Yoksa Çorum’a da yapılabilirdi Sivas’a da. Ama Samsun öne çıktı. Bunun yanında Karadeniz ülkelerinde insanların alım gücü artınca gelip Samsun’dan alışveriş yapacaklar. Olaya böyle bakmak herkesin yararına olacaktır.” ifadelerini kullandı.


Haber Gazetesi


Geri Dön