10 / 05 / 2024

Yamyam patlama sebebiyle dünya karanlığa gömülebilir! Plazmalar dünyaya çarpacak!

Yamyam patlama sebebiyle dünya karanlığa gömülebilir! Plazmalar dünyaya çarpacak!

Dünya yamyam patlama sonucunda karanlığa bürünebilir! Uzmanlar, geride bıraktığımız günlerde Güneş'te meydana gelen patlama sonucunda Dünya'ya doğru akan milyarlarca tonluk plazma akışı oluştuğunu açıkladılar. Bu akışın, Dünya'nın elektrik ve uydu sistemleri üzerinde etkileri olabileceği belirtiliyo



Yamyam patlama sebebiyle dünya karanlığa gömülebilir! Plazmalar dünyaya çarpacak!

Teknolojik aletler etkilenebilir

Plazma akışı, teknolojik aletlerde bozulmalara neden olabilen bir tür radyasyon içeriyor. Bu etki daha önce de yaşanmıştı; Güneş fırtınaları Paris'ten Boston'a kadar elektrik kesintilerine neden olmuştu.

Hindistan Uzay Bilimleri Mükemmeliyet Merkezi son aylarda, Güneş'in atmosferinden fırlatılan yüklü parçacık patlamalarının neden olduğu bir ekvatoral koronal deliğin oluştuğunu belirtti. Bu delikler, Dünya'nın manyetik alanıyla etkileşime girdiğinde nefes kesici aurora ışıkları oluşurken, aynı zamanda dünyanın teknolojik altyapısına zarar verebiliyor.

Uzmanlar, manyetik bozulmaların dünyayı karanlığa gömebileceğine dikkat çekiyor. Bozulmaların kararsız olması mevcut etkilerin günler veya hatta haftalar boyunca devam edebileceği uyarısında bulunuldu.

Geçtiğimiz aylarda, gizemli bir güneş fırtınası Dünya'yı etkisi altına almıştı. Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'nin verilerine göre, 25 Haziran akşamı G1 sınıfı bir jeomanyetik fırtına yaşandı ve gece boyunca devam etti.

Kaymakamlıklara kiracılar akın edecek! 700 ile 1500 TL arası ödeme yapılacak!

Vahit Kirişçi'den açıklama: Bu illerde olana destek ödemesi yatacak!

Aile destek 2023 duyurusundan sonra dikkat çekici bir vaat geldi!


Geri Dön