23 / 07 / 2024

Yapay zeka istihdama etki ediyor! 2030 yılına kadar 55.000 işçi işten çıkacak

Yapay zeka istihdama etki ediyor! 2030 yılına kadar 55.000 işçi işten çıkacak

CEO Philip Jansen, fiber dağıtımını tamamladıktan, çalışma şeklini dijitalleştirdikten, yapay zekayı (AI) benimsedikten ve yapısını basitleştirdikten sonra BT'nin çok daha küçük bir iş gücüne güveneceğini söyledi.




POTANSİYEL

Yeni BT Group, daha parlak bir geleceği olan daha yalın bir iş olacak" dedi.

Grubun toplamda çalışanlarının en geç 2030 mali senesine kadar 130.000'den 75.000 ila 90.000'e düşeceği söylendi. Mevcut çalışanlarının yaklaşık 30.000'i müteahhittir.

O zamana kadar, tam fiber ağ sisteminin büyük bir kısmı bitmiş olacak.

Tüm sene neticeleriyle alakalı olarak Jansen, BT'nin "olağanüstü bir makro-ekonomik zeminde" seyrederken iyi ilerleme kaydettiğini söyledi.

Ağlar ve tüketici iş yerlerindeki büyümenin iş yerindeki düşüşü dengelemesinin ardından, düzeltilmiş temel kazançta %5'lik bir artışla 7,9 milyar pound (10 milyar $) ile pazar beklentilerini karşıladı.

Ancak serbest nakit akışı (FCF), artan nakit sermaye harcaması nedeniyle %5 düşerek rehberliğinin alt sınırı olan 1.3 milyar sterline geriledi. 2024 için serbest nakit akışı tahminleri de analistlerin beklediğinden daha hafifti.

Barclays, "Düşük FCF'de olumsuz bir hisse fiyatı tepkisi bekliyoruz" dedi.

Grubun ağ kolu Openreach, 2026 yılı sonuna kadar ultra hızlı tam fiber bağlantılarla 25 milyon tesise ulaşma hedefini yeniden teyit etti.

Fiber ağını rakip Virgin Media O2'den ve daha küçük "alt ağlardan" daha hızlı oluşturmak için büyük yatırımlar yapıyor.

BT, bu yıl hem gelirini hem de temel kazançlarını proforma bazda artırmayı beklediğini söyledi.

(1 $ = 0,7923 pound)

Reuters'in girdileriyle

Yapay zeka istihdama etki ediyor! 2030 yılına kadar 55.000 işçi işten çıkacak

Ayrıca Okuyun :  "Bu gerilim olacak": Google CEO'su Sundar Pichai, yapay zeka ile en büyük zorluk hakkında

Ayrıca Oku:  'Bu konuda gerginim': OpenAI şefi, yapay zekanın seçimleri tehlikeye atmak için kullanılmasından endişe ediyor

Ayrıca Okuyun:  Microsoft CEO'su Satya Nadella, yapay zekanın insan işlerinin "gerçekten yer değiştirmesine" neden olabileceği konusunda uyardı


Geri Dön