15 / 05 / 2024

Yastık altındaki altınlar ekonomiye kazandırılacak! Yeni model devreye alınıyor!

Yastık altındaki altınlar ekonomiye kazandırılacak! Yeni model devreye alınıyor!

Yaklaşık olarak 5 milyon ton altının yastık altından çıkartılarak ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak modelde son hazırlıklar yapılıyor.



SERTİFALI KUYUMCU

5- Ayşe teyze altınlarını kuyumcuya veya Darphane’ye teslim edebilecek. Altının sisteme dahil edilmesi çalışmaları çerçevesinde anlaşma yapılan kuyumcu sayısı artırılacak. Yaklaşık 150 olan kuyumcu sayısının 1.500'e çıkarılmasının hedeflendiği belirtiliyor. Sistemde bazı bankaların kuyumcu gibi çalışacağı bir platform oluşturulacağı belirtiliyor.

6- Altın için getirilen bu sisteme pırlanta gibi  başka değerli taşların da dahil olabileceği söyleniyor.

Yastık altındaki altınlar ekonomiye kazandırılacak! Yeni model devreye alınıyor!

NAKİTE ÇEVRİLEBİLECEK

7- Ayşe teyze elindeki sertifikayı istediğinde TL'ye dönüştürebilecek. Verilen sertifikayı istediği zaman dönüştürebilecek.Altınını düşük fiyattan satmaktan da kurtulmuş olacak.

8- Bilezik gibi işlem görmüş altınların alım-satım farkı oluşturması durumunda yüzde 20-30 arasında değişen komisyonlardan kaçınılacaktır.

9- Sistemden çıkıp altınlarını geri almak isteyenlerin altın olarak geri alabilecekleri kaydedildi.

10- Sisteme dahil olduğu için kar payı verileceği de belirtilmiştir.

Yastık altındaki altınlar ekonomiye kazandırılacak! Yeni model devreye alınıyor!

KUR KORUMALI MEVDUAT 312 MİLYAR TL’Yİ AŞTI

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Londra’da düzenlediği toplantıda, kur korumalı mevduatın bireysel yatırımcılar ile başladığını hatırlatarak, daha sonra tüzel yatırımcıları kattıklarını anlattı. Nebati şöyle devam etti: “Şu anda 10 milyar dolar civarına gelen bir döviz, toplamda da dün itibariyle 312 milyar lirayı aşan ciddi bir mevduat oluşmuş durumda. İlk günlerde toplam mevduat içerisinde yüzde 10’larla başlarken, şimdi rakam yüzde 45’ler seviyesine ulaşmış durumda.”

Yastık altında ne kadar altın var? Bakan Nebati o rakamı resmen açıkladı!

Türkiye'de yastık altında kaç ton altın var?

Yastık altı yatırımlar eve harcandı!

Yastık altı altınlar bankada değerlenecek hem ülke hem vatandaş kazanacak!

Bitcoin yatırımcıları dikkat! Risk almak istemeyen kar satışa yöneldi!

Dolar ve Euro'da son durum!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön