06 / 05 / 2024

Yatırımcılar dikkat! Borsa tatile giriyor! Takas işlemleri için yeni tarih resmen belli oldu!

Yatırımcılar dikkat! Borsa tatile giriyor! Takas işlemleri için yeni tarih resmen belli oldu!

Gelecek hafta salı günü Kurban Bayramı sebebiyle 3,5 günlük tatile girecek olan Borsa İstanbul'da, yarın yapılacak olan işlemlerin takası 3 Temmuz Pazartesi gerçekleştirilecek.



Borsa İstanbul'da, tatil sebebiyle Kurban Bayramı öncesi nakde dönmek isteyen hisse senedi yatırımcıları için bugün son şans.

Paylaşılan detaylara göre, gelecek hafta salı günü Kurban Bayramı nedeniyle toplamda 3,5 günlük tatile girecek olan Borsa İstanbul'da, yarın geçekleştirilecek olan işlemlerin takası 3 Temmuz Pazartesi günü yapılacak.

Ayrıca yine verilen bilgilere göre, Borsa İstanbul'da, 26 Haziran Pazartesi ve 27 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek olan işlemlerin takası da 4 Temmuz Salı günü yapılacak.

Yatırımcılar dikkat! Borsa tatile giriyor! Takas işlemleri için yeni tarih resmen belli oldu!

Aktarılan detaylara göre, Borsa İstanbul pay piyasalarında işlemlerin takası "T+2"de, yani işlemin gerçekleştiği günden iki işlem günü sonrası çalıştığı için bugün gerçekleştirilen bir hisse senedi işleminin tahsilat ve ödemesi pazartesi günü gerçekleştirilecek, ayrıca yarın işlem yapan yatırımcının tahsilat ve ödemeleri ise 10 gün sonraya, 3 Temmuz tarihine kalacak. Yatırımcı gelecek hafta pazartesi veya arife günü geçekleştirdiği işlemlerin nakit gerçekleşmesi için de  4 Temmuz Salı gününü bekleyecek.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi dün satış ağırlıklı bir seyir izlemesinden sonra yeni günde saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışın yaklaşık olarak yüzde 0,2 altında 5.175 seviyesinde bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön