08 / 05 / 2024

Yatırımcılara kritik uyarı! Altın ve gümüş neden alınmalı? İşte cevabı...

Yatırımcılara kritik uyarı! Altın ve gümüş neden alınmalı? İşte cevabı...

Yatırımcılar ellerinde bulunan bir miktar parayı yatırım amaçlı altın ve gümüşe yatırıyor. Peki insanlar altın ve gümüş alırken neyi amaçlarlar? Neden altın ve gümüş alınmalı? İşte cevabı...



ABD ve Kanada piyasalarını inceleyerek bu sonuca ulaşabiliriz. Örneğin bundan 100 yıl önce 15 ons yaklaşık 300 dolar civarı ediyordu ve bu para ile üst klas ford bir araç satın alabiliyorduk. Bugün aldığınız ford fiyatı ons başıona neredeyse 2bin dolardır. Bu da bize 15 ons altın ile güzel bir teknolojik bir ford alabileceğimizi gösterir amatek farkla artın onu 300 dolara satın alamıyordunuz 30 bin dolara satın alabiliyorsunuz. Eğer  fiziki altın veya gümüş almaya karar verdiyseniz bunlardan birini seçmelisinmiz. Altın söz konusu olduğunda  bir onsluk madeni para veya külçelerden veya gümüş söz konusu olduğunda bir onsluk madeni paralardan başlayan ağırlığıa odaklanmnız gerekiyor.  1 ons 31,1 gramdır. Peki neden ons olarak adlandırılır?

Yatırımcılara kritik uyarı! Altın ve gümüş neden alınmalı? İşte cevabı...

GELECEKTE SATMASI KOLAY OLACAK

İlk olarak küçle ve madeni para ne kadar küçükse bayide gram başına fiyat o kadar yüksek olur. ikincisi bir onsluk madeni  para en tanımlanabilir orijinallikleri kontol edilebilir  ve gelecekte  satması en kolay olanlardır.  Daha büyük külçeler söz konusu olduğunda marj daha küçüktür. Ancak içeride  metalin ağırlığı nedeniyle böyle bir külçeyi hızlı bir şekilde satmak mümklün olmayabilir.  Değer maden satıcıları ürünlerini sizden geri alma seçeneği sunmalıkdır. Ancak bundan özel bir kişiye satmak isteyebilirsiniz.  Tabiki güvenilir bayilerden satın alarak riski azaltabilirsiniz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön