08 / 05 / 2024

Yatırımcılara kritik uyarı! Altın ve gümüş neden alınmalı? İşte cevabı...

Yatırımcılara kritik uyarı! Altın ve gümüş neden alınmalı? İşte cevabı...

Yatırımcılar ellerinde bulunan bir miktar parayı yatırım amaçlı altın ve gümüşe yatırıyor. Peki insanlar altın ve gümüş alırken neyi amaçlarlar? Neden altın ve gümüş alınmalı? İşte cevabı...



MADENİ PARANIN CİNSİ ÖNEMLİ

Ürün seçerken değinilimesi gereken bir diğer nokta da madeni paranın cinsine dikkat edilmelidir. Yatırım olarak sadece altın, gümüş, sikke ve külçeler ile ilgilenmeliyiz. Bozulmayan ve koleksiyeon değeri olan madeni paralardan kaçınmalıyız. Çeşitli sınırlı sürümlerden de kaçınmalıyız. Aynı şehilde mücevher, gümüş çatal ve bıcak yatırımı da yapmamalıyız. Antika paralar hakkında yeterli bilgiye sahipseniz tabiki ona da yatırım yapabilirsiniz. 

Yatırımcılara kritik uyarı! Altın ve gümüş neden alınmalı? İşte cevabı...

KABUL EDİLEN FİYAT SPOT FİYATIDIR

Altın ve gümüşü bir emtia olarak kabul ettiğimizde kabul ettiğimiz fiyat bir sopot fiyattır. Ancak bin onsluk madeni paranın değeri daha yüksektir.çünkü spot fiyatı emtianın fiyatıdır. Bir altın madeni paranın fiyatı şse aynı zamanda  madeni basma maliyetini, nakliye maliyetini  üreticinin marjını ve satıcının marjını  da içerir. Satın alırken hem yüzde olarak hem de miktar spot fiyatınıjn ne kadar üzerinde olduğuna dair net bir bilgi isteyebilirsiniz. farklı satıcılardan fiyatları karşılaştırabilirsiniz. Satıcılar aynı zamanda yararlı ürün mevcutiyetne de sahip olmalıdır.  Altın ve gümüşün fiyatı kısa vadede oılduça güçlü dalgalanabilir.  Bu nednele metalin fiyatı düştüğünde ürünü hızlı bir şekilde alabilmek önemlidir. Çünkü böyle bir düşüş genellikle uzun sürmez. Satıcılar daha sonra aynı zamanda bizden altın ve gümüş almaya hazır olmalıdır. 

Yatırımcıların gözdesi gümüş! Gümüşün gramı bugün kaç lira? 8 Nisan 2022 son dakika gümüş fiyatları...

Altın fiyatları düştü! 8 Nisan 2022 altın fiyatları!

Gümüş bugün ne kadar? İşte 6 Nisan 2022 gümüş fiyatı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön