30 / 04 / 2024

Yeni haftada flaş gelişme! Petrolde sert kayıp

Yeni haftada flaş gelişme! Petrolde sert kayıp

Yeni haftanın ilk işlem gününde petrol piyasasıda Çin'in ekonomik görünümüne ilişkinin olumsuz fiyatlanmaları nedeniyle sert bir kayba uğradı. 



Ülkede ekonomik aktivite gerilerken, Çin Merkez Bankası'ndan da sürpriz bir hamle var.

Banka, ekonomiye desteği arttırmak için faiz oranlarını beklenmedik bir şekilde 10 baz puan düşürüyor.

Singapur merkezli Vanda Insights'ın kurucusu Vandana Hari, "Çin'de yenilenen Kovid karantinaları talebe baskı yaparken resesyon endişeleri de artmakta, arz endişeleri ise ortadan tamamen kalktı" sözlerine yer verdi. Hari, İran arzının geri dönme ihtimalinin düşüş eğilimine katkıda bulunduğunu da sözlerine eklemiş durumda. 

Piyasalarda, İran'la nükleer anlaşmayı yeniden canlandırma süreci de öne çıkmakta.. İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü yakın zamanda anlaşmanın imzalanabileceğini, son müzakerelerde önemli ilerleme sağlandığını ifade etti.
daha düşük gerçekleşmiş durumda.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön