28 / 04 / 2024

Yeni sanayi alanları müjdesi, deprem bölgesindeki sanayicileri sevindirdi!

Yeni sanayi alanları müjdesi, deprem bölgesindeki sanayicileri sevindirdi!

Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş'taki bazı yerlerin sanayi alanı olarak belirlenmesine ilişkin verilen karar, Gaziantepli sanayicileri memnun etti. Bölge sanayicileri, verilen kararın yeni yatırımların yolunu açacağını öngörüyor.



Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş’taki bazı yerlerin yeni sanayi alanı olması ve bazı organize sanayi bölgelerinin genişleme alanı olarak belirlenmesine yönelik Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı.

Söz konusu karar, deprem bölgelerinde ticaretin tekrar toparlanmasına katkı sağlayacağı için sanayiciler tarafından memnuniyetle karşılandı. Deprem felaketi nedeniyle üretim, istihdam ve ihracatın olumsuz etkilendiği kentler arasında yer alan Gaziantep’te, deprem öncesi başvurulan alanlara yönelik kararların hızla çıkması moralleri düzeltti.

Yeni sanayi alanları müjdesi, deprem bölgesindeki sanayicileri sevindirdi!

Karar kapsamında; Gaziantep'in Nizip ilçesindeki bölgeler "Nizip Organize Sanayi Bölgesi Genişleme Sanayi Bölgesi", "Nizip 2. Organize Sanayi Bölgesi Genişleme Sanayi Bölgesi" ve "Nizip Küçük Sanayi Sitesi Sanayi Bölgesi", Oğuzeli ilçesindeki bölgeler, "Oğuzeli Organize Sanayi Bölgesi Genişleme Sanayi Bölgesi", Oğuzeli ile Şahinbey ilçeleri sınırları içindeki bölgeler "Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Genişleme Sanayi Bölgesi", Araban’daki bölgeler "Araban Sanayi Bölgesi", söz konusu ilçedeki Fevzi Çakmak ve Yeni Altıntaş mahallelerinde bulunan bölgeler de "Sanayi Bölgesi" olmasına karar verildi. Gaziantep’te söz konusu bölgelere yönelik değerlendirmelerde bulunan yetkililer dunya.com’a özel açıklamalarda bulundu.

Peki, bölge sanayicilere karara ilişkin neler söyledi? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön