16 / 05 / 2024

Yenidoğan Destek Paketi nedir? Kimler yararlanabilir? Nereden ve nasıl başvurulur?

Yenidoğan Destek Paketi nedir? Kimler yararlanabilir? Nereden ve nasıl başvurulur?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), temel ihtiyaçlarını karşılamada zorluk çeken ailelere Yenidoğan Destek Paketi adı altında yardımda bulunuyor. İşte detaylar...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Yenidoğan Destek Paketi Başvuru Şartları ve Başvuru Süreci

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sosyal ve ekonomik desteğe ihtiyaç duyan ailelere yönelik olarak Yenidoğan Destek Paketi sunuyor. Bu destek paketinden faydalanabilmek için belirli başvuru şartlarının sağlanması gerekmektedir.

İstanbul il sınırları içerisinde ikamet eden aileler, Yenidoğan Destek Paketi'ne başvuruda bulunabilirler. Ayrıca, sosyal ve ekonomik açıdan desteklenmeye ihtiyaç duyan ailelerin bu hizmetten faydalanmaları mümkündür. Başvuru yapacak kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve 18 yaşından büyük olması da başvuru şartları arasındadır.

Yenidoğan Destek Paketi'ne başvurular, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Başvuruları kolaylaştırmak amacıyla farklı başvuru kanalları sunulmaktadır. Aileler, Alo 153 Çözüm Merkezi'ni arayarak başvuruda bulunabilirler. Ayrıca "İstanbul Senin" uygulaması veya İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi web sitesi üzerinden de başvurularını gerçekleştirebilirler.

Yenidoğan Destek Paketi başvuruları sonucunda, sosyoekonomik değerlendirme yapılarak uygun görülen vatandaşlar destekten faydalanmaktadır. Başvuruların değerlendirilmesi sürecinde, başvuru sahiplerinin ihtiyaçlarının tespit edilmesi ve gereken desteğin sağlanması hedeflenmektedir.

İslam Memiş'ten seçim sonrası ilk yorum: 'Borsaya giriş yapan..."

Borcu olanlar dikkat; 31 Mayıs'a kadar ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak

Seçim sonrası asgari ücrette son durum ne? Temmuz'da ara zam olacak mı? Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Bakan Karaismailoğlu son dakika açıklaması: Çamlıca Kulesi'ni 2 yılda 1 milyon 140 bin kişinin ziyaret etti

SSK’lı çalışanlara karşılıksız 26 bin TL destek ödemesi; Detayları belli oldu

 


Geri Dön