08 / 05 / 2024

Yenişehir marina yat bağlama kapasitesi ne olacak?

Yenişehir marina yat bağlama kapasitesi ne olacak?

Yenişehir projesi, 50 milyar dolarlık yatırım bedeli ile 7 milyon 500 bin kişinin yaşamını sürdüreceği bir alan haline gelecek. Çalışmalarına henüz başlanmayan projede marinalar bulunacak.



50 milyar dolarlık yatırım bedeli ile inşa edilecek olan Yenişehir projesinin toplam kapladığı alan ise 453 milyon metrekare olarak. Yenişehir marina yat bağlama kapasitesi ne olacak sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 


Yenişehir projesinde 167 milyon metrekare imar parseli yer alacak. Yeşil alanlar projenin yüzde 42'lik kısmını kaplayacak ve toplamda 146 metrekare alana yayılmış olacak. 


7 milyon 500 bin kişinin yaşamını sürdüreceği Yenişehir projesinde havalimanı da olacak. Ve bu havalimanı 78 milyon metrekare alanda inşa edilecek. 108 milyon metrekarelik kısma sahip yollar ise trafik oluşmaması için 8 şeritli tasarlanacak. 


Yenişehir marina yat bağlama kapasitesi ne olacak?

Yenişehir marina yat bağlama kapasitesi ne olacak sorusunun yanıtı henüz belli değil. Ancak belirlenen diğer bir bilgiye göre marinalar büyük gemiler/yatlar için pek elverişli değil. Daha çok küçük teknelerin park alanı olarak tasarlanacak. 


Projedeki konutlardan bahsedersek; Yenişehir'de gökdelen, teras ev, villa ve apartman kavramları olacak. Apartmanlar 2-14 katlı tasarlandı. Tam tamına 460 adet gökdelen yer alacak. 


60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir için tıklayınız



Yenişehir marina yat bağlama kapasitesi ne olacak?


Geri Dön