13 / 05 / 2024

Yıllık enflasyon Nisan 2021'den bu yana en düşük seviyesinde! 

Yıllık enflasyon Nisan 2021'den bu yana en düşük seviyesinde! 

Acı verici derecede yüksek fiyatlara katlanmakla geçen iki yıllık bir zorluk oldu, Çarşamba günü yayınlanan en son Tüketici Fiyat Endeksi'ne göre, yıllık enflasyon Nisan ayında yavaş ama istikrarlı yavaşlamasına devam etti.



TÜFE NEDİR?

TÜFE, Türkiye'de enflasyonun ölçülmesi ve takibi amacıyla kullanılan bir gösterge olan "Tüketici Fiyatları Endeksi"nin kısaltmasıdır. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ay düzenli olarak açıklanan ve genel olarak ekonomik analizlerde ve karar alma süreçlerinde kullanılan bir veridir.

Yıllık enflasyon Nisan 2021 den bu yana en düşük seviyesinde! 

TÜFE, belirli bir dönemde tüketici tarafından satın alınan mal ve hizmetlerin fiyatlarının bir ölçüsünü verir. Bu endeks, geniş bir mal ve hizmet yelpazesini kapsayacak şekilde sepete alınan ürünlerin ağırlıklı fiyat değişimlerine dayanır. Sepetteki ürünlerin ağırlıkları, tüketicinin harcamalarına dayalı olarak belirlenir. TÜFE'nin amacı, fiyat değişimlerinin tüketici fiyatları üzerindeki etkisini ölçmek ve enflasyon eğilimini belirlemektir.

TÜFE, bir baz dönemle karşılaştırılarak hesaplanır ve genellikle 100 baz puanı temsil eder. Endeks, baz döneme göre fiyat değişimlerini yansıtan bir gösterge olarak kullanılır. Örneğin, bir yıl içinde TÜFE'nin ortalama %10 arttığı ifade edildiğinde, genel olarak fiyatların %10 oranında arttığı anlamına gelir.

Bu listede adınız varsa 4 bin 300 TL alacaksınız! Mayıs ayı ödemelerini kaçırmayın 

18-49 yaş arası vatandaşlara müjde! Hastaneler KPSS şartı olmadan personel alımı yapıyor

Bayram ikramiyesinde rekor seviye! Kurban Bayramı gelmeden tam bu kadar ödenecek 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön