13 / 05 / 2024

Yöneticiler aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olabilir mi?

Yöneticiler aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper , bugünkü köşesinde yöneticilerin aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olup olamayacağını kaleme aldı. Peki yöneticiler aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olabilir mi? İşte konu ile ilgili merak edilen ayrıntılar...



Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıta, "Yöneticinin ödemeleri konusunda yasada şöyle diyor: “Kat malikleri kurulu, kat malikleri arasından atanmış yöneticinin normal yönetim giderlerine katılıp katılmayacağı, katılacaksa ne oranda katılacağını kararlaştırır." ifadelerini kullanarak bu yolda bir karar alınmamışsa yönetici, yönetim süresince kendisine düşen normal yönetim giderlerinin yarısına katılmayacağını belirtti.

Yöneticiler aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olabilir mi?

Tamer Heper okuyucusunun sorusuna verdiği yanıtta "Dikkat edilirse bir karar alınmasa bile yönetici normal giderlerin yarısına katılmaz. Peki aksine bir karar alınabilir mi? Evet, aksine karar alınabilir. İşte okuyucumun merak ettiği husus bu. Karar nasıl bir karar olmalı, katılanların çoğunluğu ile mi? Belli bir nisabı sağlamalı mı? Tüm kat maliklerinin katılımı ile mi? Cümleye dikkat edilirse belli bir nisaptan söz edilmemiş. Sadece ‘kat malikleri kurulu tarafından kararlaştırılır’ deniyor. O halde alınacak karar toplantıya katılanların çoğunluğu ile olacak." diyerek fakat burada dikkat çekmek istediği bir başka konu olduğunu söyledi. 


Geri Dön