12 / 05 / 2024

Yurt dışından telefon almak avantajlı mı? Son zam sonrası kalem kalem hesaplandı

Yurt dışından telefon almak avantajlı mı? Son zam sonrası kalem kalem hesaplandı

IMEI ücretlerine gelen görülmemiş zam yurt dışından telefon alma hayali kuranları yıktı. Peki şimdi ne olacak? Yurt dışında telefon almak halen daha mı avantajlı? İşte yanıtı...



Apple Türkiye'nin internet sitesinde, iPhone 14 Pro Max 128 GB modelinin Türkiye fiyatı ise 65 bin 999 TL olarak listeleniyor.

Buna göre, ABD'den satın alıp kaydettirmek ile Türkiye'den satın almak arasındaki fark 17 bin 299 TL.

Eğer siz seyahat ederseniz bu hesaplara pasaport, vize, yol, konaklama ve diğer giderler eklenecektir. Böyle bir durumda fark azalabilir veya ortada bir fark kalmayabilir.

Bilgi notu: Apple'ın dediğine göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde satın alınan iPhone 14 modellerinde fiziksel SIM tepsisi bulunmuyor ve sadece eSIM destekleniyor. Türkiye'de ise e-SIM teknolojisi çeşitli operatörler aracılığıyla aktif olarak kullanılıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön