07 / 05 / 2024

Zam yağmuru devam edecek mi? İşte son dakika açıklaması...

Zam yağmuru devam edecek mi? İşte son dakika açıklaması...

ASO meclis toplantısında açıklamalarda bulunan Nurettin Özdebir, kur yükselişinin ve zam yağmurunun devam edeceğine dikkat çekerek acilen enflasyon programı uygulanmasını talep etti. 



Özdebir, içeride enflasyon eğilimlerinin gün geçtikçe daha da bozulduğunun altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

“Enflasyon son dönemlerde yapısal bir soruna dönüşürken aralıkta beklentilerin üzerinde açıklanan enflasyon, ekonominin geneline yayılan maliyet tarafı güçlü bir enflasyonla karşı karşıya kaldığımızı ve sonraki aylarda fiyat artışlarının devam edeceğine işaret ediyor”

Zam yağmuru devam edecek mi? İşte son dakika açıklaması...

Özdebir, gelecek süreçte güçlü küresel talep, tedarik zincirindeki aksaklıklar, gıda fiyatlarındaki yükselişler ve petrol fiyatlarında 100 dolara kadar yükseliş öngörüsünün 2022'nin de enflasyon açısından iyi bir sene olmayacağı sinyalini verdiğine vurgu yaparken, “Bu tablo ülkemizde de belirli bir süre daha yüksek enflasyonla yaşamaya devam edeceğimizi gösteriyor” açıklamasında bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön