29 / 04 / 2024

10 yılda 166 ayrı ihale aldı! Erdoğan’a aşığım demişti, Ethem Sancak meğer ihalelere de aşıkmış

10 yılda 166 ayrı ihale aldı! Erdoğan’a aşığım demişti, Ethem Sancak meğer ihalelere de aşıkmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Erdoğan âşık oldum” diyen ve uzun bir süre AKP’de yöneticilik yapan Ethem Sancak’a ait iki şirket kamudan 10 yılda 166 ayrı ihale aldı. Sancak’ın şirketlerine vatandaşın cebinden ödenen para  toplam 1,1 milyar TL’yi aştı.



BMC bu ihaleler kapsamında devlete kar küreme aracı, kamyon, otobüs, itfaiye aracı, çöp kamyonu, su tankeri, çekici ve yol süpürme aracı sattı.

Sancak, yine bu şirket üzerinden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne de binlerce zırhlı araç sattı. Zırhlı araç alımları Kamu İhale Kanunu’na tabii olarak yapılmadığı için BMC’ye bu ihalelerde devletin kasasından ne kadar ödendiği ise bilinmiyor.

Yine Sancak’ın sahibi olduğu Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri Anonim Şirketi de kamudan son 10 yılda toplamda 116 milyon TL değerinde 78 ayrı ihale aldı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön