03 / 05 / 2024

1958 yılında İstanbul'da trafik sayımı yapılacakmış!

1958 yılında İstanbul'da trafik sayımı yapılacakmış!

1958 yılında trafik sayımının bir an evvel yapılması kararlaştırılmış. Şehirde yapılacak imar işleri bu sayımın neticesine göre ayarlanacakmış ve caddelerin tanziminde mühim rol oynayacakmış, caddelerin genişliği hesap edilecekmiş.



Trafik sayımının bir an evvel yapılması kararlaştı.


Şehirde yapılacak imar işleri bu sayımın neticesine göre ayarlanacak.

 

  Şehrin imar işlerini tedvir eden Karayolları İstanbul Bölge Müdürü, İmar Müdürü, imar müşaviri ve diğer ilgililer ve Belediye Reis Vekili'nin başkanlığı altında bir toplantı yaparak yakında yapılacak olan trafik sayımı işleri etrafında görüşmüşlerdir. 

  Caddelerin tanziminde mühim rol oynayacak olan trafik sayımının bir an evvel yapılarak, imar işlerinin buna göre tanzim edilmesi kararlaştırılmıştır.

  Trafik sayımı her mıntıkada ayrı ayrı yapılacak ve bilhassa şehrin belli başlı semtlerinde günün muhtelif saatlerinde geçen nakil vasıtaları cinslerine göre ayrılacak ve ona göre kaç vasıtanın geçtiği ortalama olarak ele alınacaktır. Bu sayımdan sonra, caddelerin genişliği hesap edileceği gibi, trafik tıkanıklığını gidermek ve bunları şehrin geliş ve gidiş yollarına göre hesaplama işi kararlaştırılacaktır.


Hürriyet Gazetesi 12 Haziran 1958



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön