26 / 07 / 2024

2. El araba alacaklara son uyarı! Bir hafta içerisinde etkisini gösterecek!

2. El araba alacaklara son uyarı! Bir hafta içerisinde etkisini gösterecek!

Son günlerde otomobil sektöründe durgunluk yaşandığını belirten Kocaeli Oto Ticaret Merkezi Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Otomotiv Ticaret Meclis Üyesi Fahrettin Batı, 'Bayramdan sonra ticaret merkezimizi gezen vatandaşlar vardı ama bunun yansıması bir hafta sonra olur.' dedi.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Elektrikli araçlarda ÖTV indirimine gidildiğini kaydeden Batı, "Devlet elektrikli araçlarla ilgili ÖTV indirimine gitti, bu iyi bir şey. Bu durum, kendi üreteceğimiz TOGG'un satışına pozitif şekilde yansıyacak. TOGG'un fiyatı makul şekilde kalacağı için ülkemizdeki insanların araca ulaşımı ya da ihraç ettiğimizde dünyadaki satılacağı ülkelerde araca ulaşım daha ekonomik olacak. Dizel, LPG'li veya benzinli hiçbir araçta ne ÖTV ne de KDV indirimi var. Bu da zaten olmaz. Örneğin otomobil bayisi 100 araç bekliyor ama 20 araç geliyor. 100 araç satılmak için isteniyorsa ve 20 geliyorsa devlet olmayan aracın nasıl indirimini yapabilir ki? Bu doğru bir şey değil. Bu indirimi de kimse beklemesin" şeklinde konuştu.

"EYLÜL VE EKİM AYINA KADAR PİYASA BÖYLE GİDECEK"

2. El araba alacaklara son uyarı! Bir hafta içerisinde etkisini gösterecek!

Fahrettin Batı, vatandaşların araç fiyatlarının düşmesini beklediğini belirterek, "Halkımız fiyatların düşmesini bekliyor ama bu konudaki öngörüm zayıf. Eylül ve ekim ayına kadar piyasa böyle gidecek. Ciddi artışları bu saatten sonra kimse beklemesin, araç fiyatlarında daha büyük köpükler oluşmayacak. Bayilerdeki sıfır araç fiyatları her şeyin belirleyicisidir. Bir de bayilere ne kadar otomobil geleceği de önemlidir. Döviz ve altında ciddi hareketlilik yok. Onun için bu cümleyi kullanıyorum, ciddi artış olmayacağını söylüyorum. Ama dövizde ciddi artış olursa, araç fiyatlarında artış yaparlarsa yine artışlar devam eder" dedi.

Editörün Notu: Bu haber  14 Temmuz 2022, saat 23.11'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 47 kuruş, euro 17 lira 52 kuruş, altının gramı ise 961 lira 23 kuruş değerindedir.

Remzi Özdemir açıkladı: İşte doların 20 TL'yi aşacağı tarih!

Dolar kahini Selçuk Geçer uyardı ve "ağlarsınız" dedi!

EYT'de sıcak gelişme! Tarih verildi!


Geri Dön