29 / 04 / 2024

4 yıldır fiyatı değişmedi ama yeni yılda yüzde 200 zamlanacak!

4 yıldır fiyatı değişmedi ama yeni yılda yüzde 200 zamlanacak!

Plastik poşetlerin yeni yıldaki fiyatı için zam teklifi sunuldu. 4 yıldır 25 kuruştan satılan poşetlerin yeni fiyatının 75 kuruş olması talep edildi.



ARTIK 25 KURUŞUN TAMAMI GEKAP’A GİDİYOR

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, artık 25 kuruşun tamamının GEKAP’a gittiğini söyledi. Ayrıca önümüzdeki yıl GEKAP’a giden ücret, yeniden değerleme oranı nedeniyle 55 kuruş civarında olacak. Yani marketler, poşet sattıkça devlete kendi ceplerinden ekstra ücret ödemiş olacak.

“1 LİRA OLMASI GEREKİYOR”

Perakendeciler Federasyonu Başkanı Ömer Düzgün ise poşet üretim maliyetine göre 1 liraya kadar yükselebildiğini söyledi. Poşet fiyatının 1 liranın üzerinde olması gerektiğini belirten Düzgün, bu kültürün henüz yerleştirilmemesi sebebiyle 75 kuruşun daha makul olacağını söyledi.

Poşetin ücretli olması, çevreye ve ekonomiye de yaradı. Bakanlık verilerine göre ücretli poşet uygulaması sayesinde 4 yılda plastik poşet kaynaklı 550 bin ton plastik atığın oluşumu ve 23 bin ton sera gazı salınımı engellenmiş oldu. Ayrıca plastik ham madde ithali de düştü ve yaklaşık 3,8 milyar liralık tasarruf sağlandı.

Dolar ve altın için kritik öneme sahip veri geldi! Beklentilerin üzerinde…

Bu mesleklerden birine sahipseniz hayatınız kurtuldu! Almanya aylık 40 bin lira maaşla Türkiye'den 400 bin işçi alacak!

Ünlü ekonomistten ağızları açık bırakacak dolar tahmini!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön