11 / 05 / 2024

60 milyon yarın sandık başına gidiyor! Seçmenler heyecanla bekliyor! İşte 2023 seçimleri hakkında bilinmesi gerekenler!

60 milyon yarın sandık başına gidiyor! Seçmenler heyecanla bekliyor! İşte 2023 seçimleri hakkında bilinmesi gerekenler!

Yarın, Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işlemi, saat 08.00'de başlayacak ve 17.00'ye kadar sürecek.



6 ADIMDA OY KULLANMA!

60 milyon yarın sandık başına gidiyor! Seçmenler heyecanla bekliyor! İşte 2023 seçimleri hakkında bilinmesi gerekenler!YURT İÇİNDE DEPREM BÖLGESİNDE SEÇİM!

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde gerçekleşen deprem nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu (YSK) çeşitli önlemler aldı. Depremden etkilenen illerde, seçimin sağlıklı yürütülmesi için YSK, konteynerlerde hazırlıklarını tamamladı. Eskiden sandık kurulan okullara yine sandık kurulacak. Okullar yıkılmış ya da hasar görmüşse, yakın bir alana konteyner konularak oyların kullanılması sağlanacak.

Etkilenen seçmenler, adres kayıtlarını nereye aldırırsa, orada oy kullanacak ve oylar o seçim çevresi için sayılacak. Deprem bölgesinden yaklaşık 133 bin seçmen, diğer illere kayıtlarını aldırdı. Ayrıca, hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenler için seyyar sandıklar oluşturuldu. Bu seçmenler, seyyar sandıklarda oylarını kullanabilecekler. Ayrıca, bu seçimde görme engelliler için her sandığa hazırlanan şablon gönderilecek.

YURT DIŞINDA OY KULLANMA İŞLEMLERİ!

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 416 bin 98 seçmen için 73 ülke ve 156 yerdeki yurt dışı temsilciliklerinde sandık kurulları oluşturuldu. Yurt dışı temsilciliklerindeki oy verme işlemi 9 Mayıs'ta sona erdi. Bulunduğu ülkede belirlenen sürede oy kullanamayanların gümrük kapılarında oy verme işlemleri, yarın saat 17.00'ye kadar sürecek.

OYLARIN SAYIMI!

Yurt dışında kullanılan oy pusulaları, uçaklar ve diplomatik kuryelerle Türkiye'ye getirildi.  Ankara  ATO Congresium'daki Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu'nda saklanan oylar, yarın tüm yurtta oy verme işleminin tamamlanmasının ardından diğer oylarla eş zamanlı açılarak sayılmaya başlanacak.

 


Geri Dön